"Φιλουμένα Μαρτουράνο" με την Άννα Βαγενά

01.12.2004
Το αριστούργημα του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο «Φιλουμένα Μαρτουράνο», θα παρουσιαστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Θέατρο «Μεταξουργείο» από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και για 30 μόνο παραστάσεις.

Το αριστούργημα του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο «Φιλουμένα Μαρτουράνο», θα παρουσιαστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Θέατρο «Μεταξουργείο» από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και για 30 μόνο παραστάσεις. Τον ρόλο της Φιλουμένα ερμηνεύει η Άννα Βαγενά και το ρόλο του Ντομένικο Σοριάνο ο Θωμάς Κινδύνης.

Η «Φιλουμένα Μαρτουράνο» είναι ένα έργο βαθιά ανθρώπινο και τρυφερό, γεμάτο γέλιο και συγκίνηση. Οι χαρακτήρες που έπλασε ο ναπολιτάνος δραματουργός έχουν γνήσιο πάθος και γνήσιους λαϊκούς χυμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι το έργο έχει παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα θέατρα και έχει αγαπηθεί σ' ολόκληρο τον κόσμο, ενώ υπήρξε τεράστια κινηματογραφική επιτυχία σε σκηνοθεσία Βιττόριο Ντε Σίκα με τη Σοφία Λώρεν και το Μαρτσέλλο Μαστρογιάννη.

Η ηρωίδα, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε στη ζωή της, προσπαθεί με οποιοδήποτε κόστος να διατηρήσει και να ενώσει την οικογένεια. Έχει μάθει, άλλωστε, να πληρώνει με θυσίες το κόστος της ζωής και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το όραμά της: να ενώσει τους άντρες της ζωής της και να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια.

Η «Φιλουμένα Μαρτουράνο» θα παίζεται από Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου σε εναλλασσόμενο πρόγραμμα με το έργο του Στέφαν Τσάνεφ «O Άλλος Θάνατος της Ιωάννας της Λωραίνης», το οποίο από 6 Δεκεμβρίου θα παρουσιάζεται Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 9:00 μ.μ.

Συντελεστές:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία
: Γιάννης Διαμαντόπουλος
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Κοστούμια : Γιώργος Ζιάκας
Φωτισμοί : Ανδρέας Σινάνος

Παραστάσεις : Παρασκευή 9:00μ.μ. Σάββατο 6:00μ.μ.& 9:00μ.μ. Κυριακή 7:00μ.μ.