Πρεμιέρα για το "Κλουβί με τις Τρελές"

09.03.2009
Με τη φράση του Γιάννη Μπέζου "Ανοίξτε τα μάτια, μόλις ήρθατε στο Cage aux Folles, στο Κλουβί με τις Τρελές" ξεκίνησε το πολυβραβευμένο μιούζικαλ το "Κλουβί με τις Τρελές", σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, στο κατάμεστο Θέατρο Παλλάς.

"Ανοίξτε τα μάτια, μόλις ήρθατε στο Cage aux Folles, στο Κλουβί με τις Τρελές"

Με αυτή τη φράση ο Γιάννης Μπέζος ανοίγει τις πόρτες του καμπαρέ της Ζαζά... για να ξεκινήσει το πολυβραβευμένο μιούζικαλ το "Κλουβί με τις Τρελές", σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, που καταχειροκροτήθηκε στην πρεμιέρα του στο κατάμεστο Θέατρο Παλλάς.

Το φημισμένο μιούζικαλ - που μιλά με τόλμη για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα - με λαμπερούς πρωταγωνιστές τον Σταμάτη Φασουλή και τον Γιάννη Μπέζο απέδειξε και με το παραπάνω ότι είναι η πιο φαντασμαγορική παραγωγή των τελευταίων χρόνων στη θεατρική Ελλάδα, μία παραγωγή που δεν τσιγκουνεύτηκε τίποτα και που μπορεί άνετα να συγκριθεί με αντίστοιχες παραγωγές του εξωτερικού.

Εκτός από το απολαυστικά ταιριαστό δίδυμο Φασουλής-Μπέζος, την παράσταση απογείωσαν τα εκπληκτικά γκλάμορους κοστούμια της Ντέννης Βαχλιώτη, τα ευφάνταστα σκηνικά του Γιώργου Γαβαλά και φυσικά οι τσαχπίνες "Κλουβινέτες" χορογραφημένες από τον Δημήτρη Παπάζογλου. Η απόδοση των στίχων των τραγουδιών στα ελληνικά έγινε με το μοναδικό τρόπο της Αφροδίτης Μάνου, ενώ ο Αλέξιος Πρίφτης που ενορχήστρωσε τις γνωστές μελωδίες του μιούζικαλ, διεύθυνε τη ζωντανή ορχήστρα.

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο συνοδεύουν επάξια χορεύοντας και τραγουδώντας μέσα σε μποά, φτερά και παγιέτες οι: Νέλλη Γκίνη, Θόδωρος Κατσαφάδος, Μέμος Μπεγνής, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Νταίζη Σεμπεκοπούλου και Σοφία Φαραζή.

Για το βασίλειο της απαστράπτουσας Ζαζά έχουν ήδη προπωληθεί 33.000 εισιτήρια, αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.