Χοντροί Ανδρες με Φούστες!

19.03.2009
Λόγω της μεγάλης επιτυχίας και της θερμής ανταπόκρισης των θεατών, το θέατρο ΧΩΡΑ θα παρατείνει την μαύρη κωμωδία του Νίκι Σίλβερ «ΧΟΝΤΡΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΕΣ» μέχρι την Κυριακή των Βαΐων και παράλληλα προσθέτει μια επιπλέον παράσταση (Παρασκευή 21:15) στις λίγες που απομένουν!
Λόγω της μεγάλης επιτυχίας και της θερμής ανταπόκρισης των θεατών, το θέατρο ΧΩΡΑ θα παρατείνει την μαύρη κωμωδία του Νίκι Σίλβερ «ΧΟΝΤΡΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΕΣ» μέχρι την Κυριακή των Βαΐων και παράλληλα προσθέτει μια επιπλέον παράσταση (Παρασκευή 21:15) στις λίγες που απομένουν!

Λίγα λόγια για το έργο :
Η οικογενειακή ευτυχία και η οικογενειακή τραγωδία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Κανιβαλισμός, αιμομιξία, εφηβεία, έρωτες, αθωότητα και σκληρότητα συνθέτουν τα παζλ του έργου «Χοντροί Άντρες με Φούστες» του Νίκι Σίλβερ, του τρομερού παιδιού του σύγχρονου Αμερικάνικου θεάτρου!

Η οικογένεια Χόγκαν έκανε πολλά λάθη? και θέλει να τα διορθώσει, αλλά? Ένα αεροπορικό δυστύχημα, ένα ταξίδι στην Ιταλία, ένα νησί, είκοσι περίπου χρόνια δράσης, η Νέα Υόρκη κι ένα ψυχιατρείο ανατρέπουν τα θέλω τους και τους οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ο Νίκυ Σίλβερ μιλάει για το έργο του:
Κωμωδία, αλλά τι κωμωδία;
Παρακολουθώντας πολλές διαφορετικές παραστάσεις του «Χοντροί Άντρες με Φούστες», πιστεύω ότι έμαθα κάτι για το έργο. Το θέμα του ύφους είναι αποφασιστικό, πράγμα που έγινε ξεκάθαρο για μένα, παρατηρώντας τις διάφορες σκηνοθετικές προτάσεις αυτού του έργου, μεταξύ των οποίων και τη δική μου.

Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές «φανερές» ατάκες μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι το έργο είναι μια κωμωδία και τίποτα άλλο. Δεν είναι όμως. Φυσικά είναι κωμωδία, αλλά πρέπει και να τρομάξει τους θεατές. Όσο αγριεύει ο Bishop, τόσο πιο συγκινητική γίνεται η λύτρωσή του. Όσο πιο μεγάλη η απειλή, τόσο πιο εύκολα τα αστεία βρίσκουν έδαφος στον πανικό. Θα ήταν πολύ εύκολο να ονομάσουμε αυτό το έργο «camp» («Το Στρατόπεδο»). Μπορεί το χιούμορ να μην έχει κανένα επίπεδο, πρέπει όμως να αντλείται από τις συναισθηματικές καταστάσεις του έργου ? πολύ διαφορετικά απ’ ένα έργο που αναγνωρίζουμε ως «camp».

Για προσανατολισμό, θα ήθελα να τονίσω ότι το έργο είναι (σκόπιμα) χωρισμένο σε τρεις πράξεις. Στην πρώτη πράξη η πλοκή δεν ακολουθεί μία ευθεία πορεία, τόπος και χρόνος εναλλάσσονται χωρίς λογική σειρά. Η δεύτερη πράξη είναι, κατά βάθος, μια φάρσα δωματίου και η τρίτη ένα δικαστικό δράμα. Ο στόχος δεν είναι οι διαφορές αυτών των τριών στυλ, αλλά το πού συναντούνται. Και κάτι ακόμα: τα πρόσωπα αυτά μαζεύονται στη σκηνή για να αφηγηθούν την ιστορία τους ? γι’ αυτό μπορούν κατά βούληση να προσπαθήσουν να κερδίσουν τη συμπάθεια του κοινού, κι ας είναι εις βάρος των άλλων χαρακτήρων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση ? Σκηνοθεσία
: Χρήστος Καρχαδάκης
Σκηνικά ? Κοστούμια : Μυρτώ Αναστασοπούλου
Μουσική Επιμέλεια : Κώστας Χατζηδημητρίου
Φωτισμοί : Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη : Αγάπη Κουστένη

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Μαρία Γεωργιάδου, Άγης Εμμανουήλ, Δημήτρης Μακαλιάς, Αγγελική Μιχαλοπούλου

Παραγωγός Γιώργος Λυκιαρδόπουλος Λυκόφως ΑΜΚΕ
Μια παράσταση του CoYoT

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Παρασκευή : 21.15
00:00 (μεταμεσονύχτια)
Σάββατο : 21.15
Κυριακή : 19.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική Είσοδος : 19 €
Φοιτητικό : 14 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 90 λεπτά

Προπώληση :
8011160000
http://www.i-ticket.gr

Parking Θεατών μόνο €2! Πατησίων 240 (parking ΑΒ Βασιλόπουλος)