Εγώ δεν... με τον Κωνσταντίνο Τζούμα

15.02.2005
"Εγώ δεν" θα λέει κάθε βράδυ στη σκηνή της Αθηναΐδας από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου ο Κωνσταντίνος Τζούμας σε έναν μοναδικό μονόλογο του συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη.
"Εγώ δεν" θα λέει κάθε βράδυ στη σκηνή της Αθηναΐδας από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου ο Κωνσταντίνος Τζούμας σε έναν μοναδικό μονόλογο του συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη.
Με αιχμές την αμνησία, τα μισόλογα και τις απώλειες των χαρακτήρων, ο ηθοποιός θα δώσει ξανά ρεσιτάλ ερμηνείας αναμειγνύοντας το εστέτ με το καλό του γούστο, δημιουργώντας ξανά εκείνο το εκρηκτικό μείγμα που καθήλωσε τους θεατές απόλυτα προσηλωμένους την περσινή σαιζόν που πρωτοπαίχτηκε το έργο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου.

Πρόκειται για τέσσερις μονόλογους που αντιστοιχούν σε τέσσερις χαρακτήρες.
Ο πρώτος είναι ένας άνθρωπος που πάσχει από αμνησία και λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Όταν έρχεται η ώρα να μιλήσει για την ιστορία του κόσμου από την πλευρά του Θεού, βαριέται γιατί είναι παλιά και δεν τη γουστάρει πια.

Ο δεύτερος είναι ένας καθηγητής που έχει μανία με το βαθύτερο νόημα των λέξεων. Με τα σημερινά πρότυπα θεωρείται ψώνιο.

Ο τρίτος είναι ένας θαμώνας καφενείου του οποίου τα χέρια αυτονομούνται και κάνουν ότι τους καπνίσει. Στην πραγματικότητα τον εκθέτουν χουφτώνοντας τα οπίσθια μιας γκαρσόνας, προς μεγάλη τέρψιν όλων.

Ο τέταρτος είναι ένας άστεγος μιας μεγαλούπολης. Σ’αυτόν αρέσει πολύ να επικοινωνεί και να γελάει με τους συνανθρώπους του, αλλά εκείνοι δεν είναι σίγουρο ότι τον αντέχουν έτσι όπως είναι ρακένδυτος, μάλλον τους είναι απωθητικός.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Οικονόμου, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Κώστας Βελινόπουλος, τους φωτισμούς ο Γιάννης Δρακουλαράκος, την επιμέλεια ήχου ο Γιώργος Χελιδονίδης.

Τον κεντρικό ρόλο, όπως αναφέρθηκε, ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Τζούμας ενώ η Βασιλική Κυπραίου υποδύεται τη μαθήτρια - σερβιτόρα.

Το έργο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ.

Αθηναΐς, Καστοριάς 34 - 36, Βοτανικός.

Παραστάσεις: Τετάρτη 19.00, 21.00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00
Κυριακή 19.00

Διάρκεια: 55’
Εισιτήρια: 18 ευρώ, 15 ευρώ φοιτητικό (δεν ισχύει το Σάββατο).

Τηλέφωνο ταμείου: 2103480030

Ώρες : 10.00 - 13.00 και 17.00 - 21.30 εκτός Δευτέρας.