"Φωτοκύματα" στην Γκαλερί Καλφαγιάν

12.07.2005
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 20.30μ.μ. η Γκαλερί Καλφαγιάν , Καψάλη 6 (1ος όροφος), Κολωνάκι, Αθήνα, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ?Φωτοκύματα? με έργα των Στήβεν Αντωνάκου, Βασίλη Γέρου, Κωνσταντίνου Κακανιά, Χρήστου Μποκόρου,Αννίτας Ξάνθου, Μάριου Σπηλιόπουλου, Στέργιου Στάμου, Τakis, Νάκη Ταστσιόγλου, και Χρύσας.

Μέχρι και την 1 Οκτωβρίου η Γκαλερί Καλφαγιάν , Καψάλη 6 (1ος όροφος), Κολωνάκι, Αθήνα, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση "Φωτοκύματα" με έργα των Στήβεν Αντωνάκου, Βασίλη Γέρου, Κωνσταντίνου Κακανιά, Χρήστου Μποκόρου,Αννίτας Ξάνθου, Μάριου Σπηλιόπουλου, Στέργιου Στάμου, Τakis, Νάκη Ταστσιόγλου, και Χρύσας.

Δύο γενιές καλλιτεχνών δοκιμάζουν τα όρια της τέχνης και της αντίληψης, φέρνοντας την τεχνολογία στην υπηρεσία της τέχνης. Σαν μάγοι και σαν ποιητές κάνουν το αόρατο ξαφνικά ορατό.Τα έργα τους δεν περιορίζονται μόνο στην ύλη αφού το ίδιο το φώς και ο περιβάλλοντας χώρος διαμορφώνονται σε υλικά. Σε αντίθεση με τους άλλους καλλιτέχνες που δημιουργούν με σωλήνες νέον και άλλες πηγές φωτός, ο Μποκόρος ανακαλύπτει με πινέλο και χρώμα της μυστικές δυνάμεις του φωτός με φλόγες κεριών που είναι ζωγραφισμένα πάνω σε παλαιές ξύλινες σανίδες.

Επιμέλεια έκθεσης Βίκη Πoλίτη, Ιστορικός Τέχνης