Γκάζια στον καμβά και γλυπτά με ρόδες!

09.07.2010
Η Lexus εμπνέει είκοσι απόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών και παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής, δημιουργώντας μια πρωτότυπη εικαστική συλλογή, η οποία θα εκτεθεί στο κοινό 8, 9, 11, 12, 13, 14 και 15 Ιουλίου 2010, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Είκοσι απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών εμπνέονται από τα μοντέλα Lexus IS250, IS250C και IS-F και παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής, δημιουργώντας μια πρωτότυπη εικαστική συλλογή, η οποία θα εκτεθεί στο κοινό 8, 9, 11, 12, 13, 14 και 15 Ιουλίου 2010, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Αφορμή ήταν ο εορτασμός των 20 χρόνων του περιοδικού Car and Driver στην Ελλάδα, ενώ η επιλογή της Lexus έγινε με κριτήριο τη σχεδίαση και αισθητική των μοντέλων της μάρκας, το συνδυασμό καινοτομίας και υψηλής ποιότητας, αλλά και τον αρμονικό συνδυασμό των αντίθετων στοιχείων, όπου μέσα απ’ αυτόν η Lexus έχει δημιουργήσει νέες σχεδιαστικές αξίες.

Αξίες που πηγάζουν από την ιαπωνική αισθητική και φιλοσοφία της μάρκας και που αποπνέουν μια αίσθηση μυστηρίου, αλλά ταυτόχρονα κεντρίζουν και το ενδιαφέρον. Με μια λέξη, αυτό που ονομάζει η Lexus: «L-Finesse».

Για τη Lexus ήταν μια μεγάλη ευκαιρία όλη η αυτοκινηστική της τέχνη και τεχνοτροπία να εκφραστεί μέσα από την σπουδαία εικαστική προσέγγιση των καλλιτεχνών, αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Ολοι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν, στο διαγωνισμό αυτό με τη γενναιόδωρη έμπνευση και την σπουδαία εικαστική τους έκφραση απέδωσαν με μοναδικό τρόπο, ο καθένας ξεχωριστά, το θέμα του διαγωνισμού.

Κατά την ημέρα των εγκαινίων, στις 7 Ιουλίου, βραβεύτηκαν τα τρία καλύτερα έργα με ειδικά χρηματικά έπαθλα από τη Lexus, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην υποστήριξη και στην ανάδειξη ταλέντων της νέας γενιάς καλλιτεχνών.

Οι καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν ήταν οι: Ευάγγελος Θεοδωρίδης (1ο βραβείο), Μούχου Γεωργία (2ο βραβείο) και Οικονόμου Ελένη (3ο βραβείο), ενώ την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Παναγιώτης Χαραλάμπους Αντιπρύτανης της ΑΣΚΤ, Μιχάλης Μανουσάκης και Άγγελος Αντωνόπουλος Αναπληρωτές Καθηγητές της ΑΣΚΤ, Χρήστος Μιχαλόπουλος Ιστορικός Τέχνης, Μαργαρίτα Ιερωνύμου Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Toyota Eλλάς, Θοδωρής Τσίκας Διευθυντής Car and Driver και Παύλος Τσίμας Δημοσιογράφος.

Τέλος, βραβεία απονεμήθηκαν και σε όλους τους καλλιτέχνες που έφτασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.