"Δυσαρμονίες" και πάλι στο θέατρο Πόρτα!

19.09.2005
Θα επαναληφθούν για ένα μήνα στο Μικρό θεατράκι του θεάτρου ΠΟΡΤΑ οι "Δυσαρμονίες" της διάσημης Αμερικανίδας Τζόϊς Κάρολ Όουτς για τους ενήλικες και το "Μια νύχτα του Φλεβάρη" του Σουηδού Στάφαν Γκαίτε για τα παιδιά.
Θα επαναληφθούν για ένα μήνα στο Μικρό θεατράκι του θεάτρου ΠΟΡΤΑ οι "Δυσαρμονίες" της διάσημης Αμερικανίδας Τζόϊς Κάρολ Όουτς για τους ενήλικες και το "Μια νύχτα του Φλεβάρη" του Σουηδού Στάφαν Γκαίτε για τα παιδιά.

Το έργο της Οουτς "Δυσαρμονίες" - του οποίου οι παραστάσεις διακόπηκαν λίγες μέρες μετά το ανέβασμά του, λόγω του γνωστού ατυχήματος της ηθοποιού Υβόννης Μαλτέζου - ασκεί σκληρή κριτική στον αμερικανικό " τρόπο ζωής" , καθώς και στις "αξίες" μιας κοινωνίας που διαχέονται πολύ πέρα από τα όρια μιας συγκεκριμένης χώρας. Στο έργο, ένα ζευγάρι προσπαθεί απελπισμένα να αποδείξει την αθωότητα του γιου του ο οποίος κατηγορείται για φόνο. Χαμένοι σε μια δίνη από αμφιβολίες και σε πλήρη αδυναμία να κρίνουν αντικειμενικά, οι τραγικοί γονείς βρίσκονται συγχρόνως απέναντι στη βουλιμία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των οποίων και αποτελούν εμπόρευμα.

Η σκηνοθεσία και η μετάφραση είναι του Νίκου Χατζόπουλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Μαργαρίτας Χατζηιωάννου, το βίντεο του Παναγιώτη Φαφούτη, η μουσική του Κώστα Ανδρέου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.
Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Βαλεντίνη Σιόβα.

Παίζουν: Η Υβόνη Μαλτέζου και ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

Η παράσταση θα παρουσιασθεί από από τις 23/9 έως τις 23/ 10 / 2005, από Τετάρτη έως Κυριακή, στις 9.00 το βράδυ.

Το δεύτερο έργο, το "Μια νύχτα του Φλεβάρη" του Σουηδού συγγραφέα Στάφαν Γκαιτε , έργο που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών. Η γεμάτη φρεσκάδα και πρωτοτυπία παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.
Πρόκειται για ένα έργο «μικρού μήκους» , διασκεδαστικό και πρωτότυπο, όπου θίγονται καίρια προβλήματα της καθημερινής ζωής των παιδιών. οι σχέσεις με τους δασκάλους, με τους συμμαθητές, με τους γονείς τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Μαργαρίτας Χαζηιωάννου, η μουσική του Κώστα Γάκη, η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Παίζουν: Η Άννα Καλαϊτζίδου, η Κατερίνα Μαυρογεώργη και η Μαρία Φιλίνη.

Παραστάσεις από τις 24/9 έως 23/10/2005, κάθε Σάββατο στις 3.00 μ.μ και κάθε Κυριακή στις 11.00 π.μ και στις 3.00 μ.μ