Τα γούστα του κυρίου Σλόαν: Οι νικητές!

28.02.2006
«Τα γούστα του κυρίου Σλόαν», το έργο του John Kingsley Orton παρουσιάζεται στο θέατρο Δημήτρης Ποταμίτης, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου.
«Τα γούστα του κυρίου Σλόαν», το έργο του John Kingsley Orton παρουσιάζεται στο θέατρο Δημήτρης Ποταμίτης σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου.
Πρόκειται για ένα παραμύθι ακολασίας, διαφθοράς και αμαρτίας που ο Όρτον αποφάσισε να παρουσιάσει στη θεατρική σκηνή της δεκαετίας του ’60. Με το έργο αυτό εγκαινιάζεται η καριέρα του Όρτον για να καθιερωθεί ο ίδιος αργότερα ως ο μείζων φαρσέρ της γενιάς του.

Το έργο είναι ένα διεστραμμένα αστείο παραμύθι μιας γυναίκας, που σκέφτεται διαρκώς το σεξ, και του ομοφυλόφιλου αδερφού της που χρησιμοποιούν το φόνο του πατέρα τους για να εκβιάσουν έναν νεαρό κακοποιό να πέσει στα «ευυπόληπτα» κρεβάτια τους.


Οι παρακάτω έχουν κερδίσει από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση!

Τετάρτη 1 Μαρτίου
Nikolaos Gavalas, Kanellopoulou Zinovia, Γεωργία Γεωργοπούλου, Κατσαμπάνη Κωνσταντίνα, Evangelia Verani, koutra eugenia, Χρήστος Νάσιος, Μαρία Αποστολίδου, Δασκούλιας Κωνσταντίνος, Χατζηδημητρίου Καρολίνα

Πέμπτη 2 Μαρτίου
Φωκίων Ξέστερνος, Δήμητρα Κατσαρμενούδη, Μπιρμπιλοπουλος Γιωργος, Kostopoulos Dimitris, Ηλίας Τρώντσιος, Αγάπη Κουτσή, Οικονόμου Δήμητρα, Ελένη Βολτυράκη, Ρουλα Κυρκου, Adamantia Avrami

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με mail για τον τρόπο που θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους



H υπόθεση:
Στη μέση ενός σκουπιδότοπου διακρίνεται ένα σπίτι. Μια ατημέλητη γυναίκα γύρω στα 40, η Κάθυ, δείχνει το σπίτι της σε έναν πιθανό ενοικιαστή, ένα ανήλικο αγόρι, που γνώρισε το ίδιο απόγευμα στη δημοτική βιβλιοθήκη. Ο Σλόαν είναι παιδί της πιάτσας, μεγαλωμένος στο δρόμο έχει ζήσει, έχει δει και έχει κάνει πολλά.
Η Κάθυ από την πρώτη στιγμή απευθύνει ερωτικά υπονοούμενα στον Σλόαν και του αποκαλύπτει ότι κάποτε είχε γεννήσει ένα αγοράκι το οποίο έδωσε για υιοθεσία μια και δεν ήταν παντρεμένη. Ο Σλόαν ανταποκρίνεται στα παιχνίδια της και της λέει ότι ο ίδιος έχει μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο.
Ο Κέμπ, ο ηλικιωμένος πατέρας της Κάθυ, αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Σλόαν τον δολοφόνο του αφεντικού του και απειλεί να τον ξεσκεπάσει αν δεν φύγει από το σπίτι.
Εκτός όμως από την Κάθυ, που δεν κρύβει την ερωτική της επιθυμία και κάνει «προτάσεις» στον Σλόαν, στο σπίτι φτάνει ο Έντι, ο αδερφός της, ο οποίος επίσης έλκεται ερωτικά από το νεαρό αγόρι και του προτείνει να δουλέψει μαζί του ως οδηγός στη μυστηριώδη επιχείρηση που έχει.
Ο Έντι συναγωνίζεται την αδερφή του για το ποιος τελικά θα είναι ο ερωτικός σύντροφος του Σλόαν και καταλήγει να τον μοιραστεί μαζί της.
Ένας γοητευτικός, ανήθικος, επιθετικός μέχρι και βίαιος μερικές φορές νέος άνδρας χωρίς καμία μόρφωση ο Σλόαν με ιδιαίτερη μαεστρία χειρίζεται όλες τις καταστάσεις με γνώμονα το συμφέρον του.

Το πλέον φανερό θέμα του έργου είναι η ερωτική επιθυμία όπου με εξαίρεση τον ηλικιωμένο Κέμπ, οι χαρακτήρες ασχολούνται τόσο πολύ με τις σεξουαλικές τους ανάγκες που στο τέλος εμφανίζονται εντελώς εγωκεντρικοί, τρομακτικά αναίσθητοι σχεδόν κτήνη.
Οι τρεις κεντρικοί χαρακτήρες του Όρτον αυτή τη φορά επιδιώκουν ανοιχτά την ετεροφυλόφιλη, ομοφυλόφιλη και επαμφοτερίζουσα ερωτική ικανοποίηση χωρίς να υπόκεινται σε καμία ηθική κρίση.

Συντελεστές:
Μετάφραση:
Παύλος Μάτεσις
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Σκηνικά: Αλέξανδρος Λιακόπουλος - Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική σύνθεση: Μιλτιάδης Σελητσανιώτης
Β. Σκηνοθέτη: Βασιλική Κωνσταντοπούλου

Παίζουν: Βασίλης Μπαξεβάνης, Βίκυ Κουτσοποδιώτη, Γιώργος Κυριακίδης, Γιώργος Κοντοπόδης


ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Βραδινή : Τρίτη / Πέμπτη / Παρασκευή / Σάββατο στις 21.30
Ενδιάμεση : Τετάρτη (λαϊκή) / Κυριακή στις 20.00
Απογευματινή : Σάββατο ( λαϊκή) στις 18.30

Διάρκεια παράστασης 120’

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 20.00 €
ΛΑΪΚΗ 14.00 €
ΝΕΑΝΙΚΟ ( Μαθητικό-φοιτητικό-στρατιωτικό) 14.00 €

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ : Δευτέρα αργεί
Τρίτη - Κυριακή 11.00 - 13.00 & 17.00- 21.30