Οι γάμοι του Φίγκαρο στη Λυρική!

17.03.2006
Μία από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες όπερες του Μότσαρτ, «Οι γάμοι του Φίγκαρο», ανεβαίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κυριακή 19 Μαρτίου. Η όπερα βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Μπωμαρσέ, το οποίο είχε δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο στο Παρίσι, το 1784, και αποτελεί τη φυσική συνέχεια του «Κουρέα της Σεβίλλης».
Μία από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες όπερες του Μότσαρτ, «Οι γάμοι του Φίγκαρο», ανεβαίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κυριακή 19 Μαρτίου.

Η όπερα βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Μπομαρσέ, το οποίο είχε δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο στο Παρίσι, το 1784, και αποτελεί τη φυσική συνέχεια του «Κουρέα της Σεβίλλης». Το λιμπρέτο έγραψε ο βενετσιάνος ποιητής Λοράντζο Ντα Πόντε, ο οποίος δεν είχε αποφασίσει αν θα το ανέθετε στον Σαλιέρι ή τον Μότσαρτ. Ήλθε, όμως, σε σύγκρουση με τον Σαλιέρι - ασήμαντο συνθέτη, αλλά θανάσιμο εχθρό του Μότσαρτ- και κάλεσε τον Μότσαρτ, ο οποίος ενθουσιάστηκε από το θέμα και τα πρόσωπα.

Οι «Γάμοι του Φίγκαρο» ανεβαίνουν σε μουσική διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη, σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, σκηνικά- κοστούμια Γιώργου Πάτσα, διεύθυνση χορωδίας Νίκου Βασιλείου.
Το ρόλο του Φίγκαρο ερμηνεύει ο Δημήτρης Πλατανιάς, της Σουζάνα οι Μαρία Μητσοπούλου κι Ελπινίκη Ζερβού, της Κόμισσας Αλμαβίβα η Ελένη Ιωαννίδου, του κόμη Αλμαβίβα ο Κώστας Μαυρογένης, του Κερουμπίνο η Μαίρη - Ελεν Νέζη, του Μπαρτόλο ο Δημήτρης Κασιούμης, της Μαρτσελίνα η Βαρβάρα Τσαμπαλή, της Μπαρμπαρίνα οι Ελπινίκη Ζερβού και Διαλεχτή Καμπάκου, του Μπαζίλιομ ντον Κούρτσιο ο Νίκος Στέφανου και του Αντόνιο ο Παύλος Σαμψάκης.

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει από τα ταμεία της Ε.Λ.Σ.

Τιμές: 52,42, 35, 34, 27 και 20 (μαθητικό- φοιτητικό) ευρώ

Παραστάσεις: 19, 22, 24, 26, 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου