Χάλκινα Νομίσματα στο Μουσείο Μπενάκη

13.03.2006
Ο άγνωστος κόσμος των χάλκινων νομισμάτων φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη, όπου για πρώτη φορά παρουσιάζεται τμήμα της νομισματικής συλλογής του Kοινωφελούς Iδρύματος Kοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου.
Ο άγνωστος κόσμος των χάλκινων νομισμάτων φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη, όπου για πρώτη φορά παρουσιάζεται τμήμα της νομισματικής συλλογής του Kοινωφελούς Iδρύματος Kοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (K.I.K.Π.E.). Bασικό χαρακτηριστικό της συλλογής είναι η αποκλειστική παρουσία χάλκινων νομισμάτων με έμφαση στο διαχρονικό της χαρακτήρα.

Στόχος της έκθεσης είναι ο επισκέπτης να οδηγηθεί στη γοητευτική διαδικασία της αναγνώρισης των νομισμάτων, να έλθει σε επαφή με τον άγνωστο κόσμο των μικρών «ευτελών» κερμάτων, να προσεγγίσει ποικίλες παραμέτρους της ιστορίας και της εξέλιξης της χάλκινης νομισματοκοπίας και να εξοικειωθεί με τη θέρμη του πιο καθοριστικού για την επιβίωση εργαλείου που έπλασαν και έπιασαν ποτέ τα ανθρώπινα χέρια.

Τα περισσότερα από 500 χάλκινα νομίσματα της έκθεσης καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα από τα μέσα του 5ου αι. π.X. έως την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.

Μουσείο Μπενάκη, αίθουσα Σπυρίδωνος και Ευρυδίκης Κωστοπούλου
Διάρκεια έκθεσης: 1/3/2006 - 30/4/2006