Ο Τιμ Ρόμπινς και ο Μεγάλος Αδελφός στο Θέατρο Ιλίσια Ντενίση!

30.05.2006
Το προφητικό, βαθιά πολιτικό έργο του οραματιστή Τζορτζ Όργουελ μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με την έγκριση του Ιδρύματος Όργουελ,από έναν από τους πιο πολιτικοποιημένους καλλιτέχνες, το βραβευμένο με Όσκαρ Αμερικανό ηθοποιό, συγγραφέα και σκηνοθέτη Τιμ Ρόμπινς.
Τιμ Ρόμπινς, Πατρίς Σερό, Πίτερ Μπρουκ, Ολυμπια Δουκάκη, Πίτερ Στάιν...  Θέατρο πέρα από τα όρια της Ελλάδας θα «γεμίσει» το θέατρο Ιλίσια Ντενίση με ονόματα - σταθμούς να ανεβάζουν παραγωγές διεθνούς κύρους!

Το προφητικό, βαθιά πολιτικό έργο του οραματιστή Τζορτζ Όργουελ μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με την έγκριση του Ιδρύματος Όργουελ,από έναν από τους πιο πολιτικοποιημένους καλλιτέχνες, το βραβευμένο με Όσκαρ Αμερικανό ηθοποιό, συγγραφέα και σκηνοθέτη Τιμ Ρόμπινς.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί από τις 2 έως τις 9 Μαίου από την ομάδα Actors’ Gang, που ίδρυσε το 1981 ο Τιμ Ρόμπινς στο Λος Άντζελες.
Το έργο το παρουσίασε ο ίδιος ο Ρόμπινς σε παγκόσμια πρώτη το Φεβρουάριο 2006, σε δική του σκηνοθεσία και θεατρική προσαρμογή του Μάικλ Τζιν Σάλιβαν, με διθυραμβικές κριτικές και μεγάλη απήχηση στο νεανικό κοινό.
Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρει χαρακτηριστικά για το έργο του Οργουελ: «Η κοινωνία μας επιδοκιμάζει τα βασανιστήρια, στήνει κρυφές φυλακές για ανώνυμους ανθρώπους χωρίς νομική προστασία. Τα Μέσα Ενημέρωσης χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα για να προπαγανδίσουν τον πόλεμο στο Ιράκ και δε φαίνονται ικανά να αποδώσουν ευθύνες για την απάτη και τα άπειρα ψέμματα που λέχθηκαν στον Αμερικάνικο λαό. Αν το «Gulag» και η «Pravda» θυμίζουν τη σημερινή Αμερική μονάχα εμείς φταίμε. Μήπως τελικά εμείς είμαστε ο εχθρός;»

Συντελεστές παράστασης:
Διεύθυνση - Σκηνοθεσία: Τιμ Ρόμπινς
Θεατρική προσαρμογή: Μάικλ Τζιν Σάλιβαν
Σχεδιασμός σκηνικών: Ρίτσαρντ Χούβερ, Σίμπιλ Βικερσάιμερ
Σχεδιασμός κοστουμιών: Άλισον Λιτς
Σχεδιασμός φωτισμών: Μπόσκο Φλάναγκαν
Ηχητικός σχεδιασμός: Ντέιβιντ Ρόμπινς

Η συνέχεια είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα, αφού το Μάιο και τον Ιούνιο η Αττική Πολιτιστική Εταιρεία θα παρουσιάσει και άλλα αγαπημένα ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος:
Ο πολύ αγαπητός Πατρίς Σερό που απολαύσαμε περίσυ στο «Υπόγειο» του Ντοστογιέφσκι στο ίδιο πάλι θέατρο, θα ανεβάσει με τον Φιλίπ Καλβάριο το έργο του Ερβέ Γκιμπέ «Το Μαυσωλείο των εραστών» σε σκηνοθεσία του ίδιου του Καλβάριο. Στη συνέχεια, η Ολυμπία Δουκάκη θα ενσαρκώσει τη Ρόουζ, του Μάρτιν Σέρμαν, ένα έργο που στην Ελλάδα έκανε μεγάλη επιτυχία με την Αντιγόνη Βαλάκου, ενώ ο Πέτερ Στάιν θα ανεβάσει τον Φάουστ του Γκέτε σε μια παράσταση έκπληξη.
Ο Πίτερ Μπρουκ, τέλος, θα παρουσιάσει την τελευταία του δουλειά με τίτλο "Sizwe est mort" των Φούγκαρτ, Κανί και Ntshona.

Οι παραστάσεις θα έχουν ελληνικούς υπέρτιτλους.

Εισιτήρια-Κρατήσεις:
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ticketservices.gr
Τηλ. 210 7234567
Τηλ. 210 7216317, 210 7210045

Να σημειωθεί ότι η Αττική Πολιτιστική Εταιρεία παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα καλλιτέχνες και παραγωγές που παρουσιάζονται σε Αμερική και Ευρώπη με εξαιρετική επιτυχία σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».