Πέτερ Στάιν σε παγκόσμια πρώτη στο Ιλίσια Ντενίση!

18.05.2006
Συνοδευόμενος από ένα πιάνο, ο Πέτερ Στάιν πάνω στη σκηνή για πρώτη φορά στο ρόλο του ηθοποιού παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο του, «Φάουστ Φαντασία».
Τι: Παγκόσμια πρεμιέρα του έργου του Πέτερ Στάιν, «Φάουστ Φαντασία», κοντσέρτο για ηθοποιό και πιάνο,
Πότε: 22- 26 Μαΐου 2006
Που: Θέατρο Ιλίσια-Ντενίση
Ώρα: 9.00 μμ
Εισιτήρια-Κρατήσεις:
Θέατρο Ιλίσια-Ντενίση
Τηλ. 210 7216317, 210 7210045
Τηλ. 210 7234567
Τιμές εισιτηρίων: € 50, 40, 35, 25

Η παράσταση έχει ελληνικούς υπέρτιτλους.

Συνοδευόμενος από ένα πιάνο,ο Πέτερ Στάιν πάνω στη σκηνή για πρώτη φορά στο ρόλο του ηθοποιού παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο του, «Φάουστ Φαντασία».

Αν και μέχρι σήμερα ο Πέτερ Στάιν μας έχει δώσει μεγάλες σκηνοθετικές στιγμές με την Ορέστεια το 1985 στην Πετρούπολη, την Πενθεσίλεια το 2001 και τη Μήδεια το 2005 στην Επίδαυρο, ήρθε η στιγμή το Αθηναϊκό κοινό να τον απολαύσει και στο ρόλο του ηθοποιού.

O Πέτερ Στάιν αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημείωμά του: «Σα σε όνειρο τα στοιχεία του κείμενου του Γκαίτε συναντούνται να πούν την ιστορία μιας απελπισμένης αγάπης που κατακλύζει το γέρο πια Φάουστ και τη νεαρή Μαργαρίτα: αντίλαλοι, αναμνήσεις, "Φαντασμαγορία". Η Βαλπούργεια Νύχτα είναι ο τόπος όπου όλα είναι αληθινά και συγχρόνως φανταστικά, κωμικά και συγχρόνως τραγικά. Στο τέλος, όπως πάντα, συνειδητοποιούμε για άλλη μία φορά ότι στην πραγματικότητα ο κάθε έρωτας είναι καταδικασμένος να πεθάνει.»

Σκηνοθεσία: Πέτερ Στάιν
Πιάνο: Τζιοβάνι Βιταλέτι
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Αρτούρο Ανεκίνο
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Λουτσιάνο Κολαβέρο
Σχεδιασμός φωτισμών: Μαρία Δερμιτζάκη
Υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας και με τη συνεργασία του Goethe-Institut Athen.