Acqua Azzurra Ristorante: νέα άφιξη

21.08.2006
Ένα νέο ιταλικό εστιατόριο ανοίγει τις πύλες του στα Βόρεια Προάστια και φιλοδοξεί να προσφέρει την απόλυτη ευχαρίστηση ενός αυθεντικού Ιταλικού δείπνου.

Ένα νέο ιταλικό εστιατόριο ανοίγει τις πύλες του στα Βόρεια Προάστια και φιλοδοξεί να προσφέρει την απόλυτη ευχαρίστηση ενός αυθεντικού Ιταλικού δείπνου. Το Acqua Azzurra Ristorante, θα παρουσιάσει τις αυθεντικές σπιτικές Ιταλικές συνταγές ενώ όλες οι σάλτσες, πάστες και τα γλυκά παράγονται αποκλειστικά στην κουζίνα του. Ο σεφ χρησιμοποιεί μόνο φυσικά και αγνά υλικά, όπως το καλύτερο εισαγόμενο αλεύρι semolina, αγνό παρθένο ελαιόλαδο και ποικιλία από τα καλύτερα παγκόσμιας φήμης Ιταλικά τυριά.

Καθημερινά στην κουζίνα του Acqua Azzurra ζυμώνεται φρέσκο ψωμί χωρίς συντηρητικά. Τα κρέατα είναι φρέσκα και υψηλής ποιότητας, διαλέγονται από τον χασάπη και κόβονται από τα έμπειρα χέρια του σεφ. Η προμήθεια σε θαλασσινά, όστρακα, αστακούς, γαρίδες, καθώς και η «ψαριά της ημέρας» γίνεται κάθε μέρα σε αποκλειστική συνεργασία με δύτες και ψαράδες.

Ένα Ιταλικό γεύμα είναι μια ανέμελη και χαλαρή γιορτή με ορισμένους κανόνες. Το παραδοσιακό Ιταλικό μενού χαρακτηρίζεται από πέντε κατηγορίες. Ένα πλήρες γεύμα περιέχει:
Antipasti - σημαίνει «πριν το γεύμα»
Primo Piato - Το πρώτο πιάτο (συνήθως παστά ή ριζότο)
Secondo, cotorni o insalata - Κυρίως πιάτο, λαχανικά ή σαλάτα
Dolce o Frutta - Γλυκό ή Φρούτα
Caffe - Καφέ
Ammazzacaffe - Grappa ή Amaro

Εάν σας αρέσει το Ιταλικό φαγητό, ο Ιταλικός τρόπος ζωής, η πλούσια κουλτούρα και η γαστρονομική ποικιλία της Ιταλίας, τότε το Acqua Azzurra είναι ο σωστός χώρος! Και να θυμάστε, όπως λέει και ο σεφ του Stefano : Mangiare Bene !


Χαριλάου Τρικούπη & Γορτυνίας (γωνία) Κηφισιά
Τηλ 210 6231322 - 3
Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Ανοικτά κάθε μέρα από τις 7 μ.μ. - 12.00 μεσάνυχτα, Κυριακή All Day από 1μ.μ. - 7 μ.μ