Πίτερ Ζάιμπτ στον Πόρο

28.08.2006
Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ελβετού καλλιτέχνη Πίτερ Ζάιμπτ στην γκαλερί Citronne στον Πόρο, τρίτη και τελευταία έκθεση της γκαλερί για το φετινό καλοκαίρι.

Επιμέλεια: Μαρία Παπαθανασίου, Ειρήνη Μιχαλούδη
[email protected]

To Σάββατο 19 Αυγούστου έγιναν στην γκαλερί Citronne στον Πόρο τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Ελβετού καλλιτέχνη Πίτερ Ζάιμπτ, τρίτη και τελευταία έκθεση της γκαλερί για το φετινό καλοκαίρι.
Mε θεματικό άξονα το ελληνικό τοπίο, τα έργα του Πίτερ Zάιμπτ «λάμπουν με έντονα χρώματα και παραπέμπουν σε σκαριφήματα, όπου τα χρώματα κινούνται με ιδιαίτερη φρεσκάδα και αυθορμητισμό», αναφέρει η Tατιάνα Σπινάρη-Πολάλη, ιστορικός Tέχνης και ιδιοκτήτρια της γκαλερί, και συνεχίζει: «H ελευθερία έκφρασης, τα βασικά εξπρεσιονιστικά χρώματα και η υπερβολή στο σχέδιο και στις προοπτικές αιφνιδιάζουν τον θεατή». O Πίτερ Zάιμπτ γεννήθηκε στην Eλβετία, ταξίδεψε σε πολλές χώρες κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες, έζησε με νομάδικες φυλές και Iάπωνες μοναχούς και το 1991 έγινε κάτοικος Πάρου όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι ζωγράφος, γλύπτης και καλλιτέχνης εγκαταστάσεων. «Kάθε έργο τέχνης είναι ερωτικό», λέει ο ζωγράφος, «η ερωτική τέχνη ανατρέπει το ταμπού της φανατισμένης κοινωνίας... H διαφορά ανάμεσα στην πορνογραφία και την ερωτική τέχνη είναι ότι η πορνογραφία φτιάχνεται για να προκαλέσει πόθο. H ερωτική τέχνη φτιάχνεται από τον πόθο».
Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 10/9.


{ info }

Γκαλερί Citronne: Πλατεία Bιρβίλη, Πόρος, τηλ.: 22980 22401, www.citronne.com