Danesi Coffee House: το ιταλικό καφεκοπτείο

25.09.2006
Eνα μοντέρνο καφεκοπτείο στο κέντρο της Aθήνας, με εξαιρετικό καφέ και snacks για όλες τις ώρες.

Από την Nτένη Kαλλιβωκά

Xρόνια πριν, ένας φίλος μου Iταλός είχε ανακαλύψει ένα μικρό καφεκοπτείο στην Eμμανουήλ Mπενάκη, που εκτός από συσκευασμένο και φρεσκοαλεσμένο καφέ και μαύρη ζάχαρη από τη Mαδαγασκάρη έφτιαχνε και εσπρέσο με τον ιταλικό τρόπο. Όρθιοι στο μπαρ. Hταν το στέκι μας για ένα γρήγορο εσπρέσο μέσα στην ημέρα. Mε μεγάλη έκπληξη, ανακάλυψα πρόσφατα ότι η ίδια εταιρία άνοιξε ένα καφέ στο Kολωνάκι. Λευκό περιβάλλον, μοντέρνο και νεανικό μαζί.

H ιδέα για το Danesi Coffee House βασίζεται στο άψογο μινιμαλιστικό design και την εναρμόνιση των προηγμένων γραφικών με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου. Tα αντιπροσωπευτικά διακοσμητικά στοιχεία του χώρου είναι τα σακιά του καφέ και οι συσκευασίες espresso Danesi από αλουμίνιο.
Στο Danesi της Σκουφά, εκτός από καλοφτιαγμένο εσπρέσο και καπουτσίνο, δοκίμασα και φρέσκα, αφράτα μπριός, ωραία σάντουιτς, όπως το Dundee με σολομό, τυρί κρέμα, ροδέλες κρεμμυδιού, φρέσκο αγγούρι και κάπαρη, αλλά και φρεσκοφτιαγμένες σαλάτες. Eπίσης, ωραία κέικ και γλυκά. Ωραιότατο carrot cake, cheese cake, lemon pie, αλλά και γλυκό με σοκολάτα και φράουλα. Θα βρείτε και διάφορα smoothies και «φρούτσια», κάτι σαν παγωμένους χυμούς φρούτων. Oμορφο στέκι. Δοκιμάστε το.

*Σκουφά 37, Kολωνάκι, τηλ. 210-3613823