«Τα Παιδιά του Λύκου»: Οι νικητές!

23.10.2006
Tο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Τζών Πήκοκ «Τα Παιδιά του Λύκου» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Fuga ανακαινισμένο θέατρο Όραμα.
Tο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Τζών Πήκοκ «Τα Παιδιά του Λύκου» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Fuga ανακαινισμένο θέατρο Οραμα.

Οι παρακάτω έχουν κερδίσει από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Τα παιδιά του Λύκου» στο Θέατρο Όραμα για τις εξής ημέρες και ώρες!

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 21.00
Αργυροπούλου Μαρία, Τάκης Τζαμπάτος, Μαίρη Αλεξοπούλου, Γρυπαρης Αντώνης, Κυριακού Χάρης,

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 21.00
Νατάσα Πανταζή, Γκερμπεζιώτης Τάσος, Αναστάσιος Σαράντης, Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, Χριστίνα Πολίτου

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 21.00
Σταφανία Δερματή, Αννα Κεσμίρη, Θάλεια Καβαλλιέρου, Αλέξανδρος Γουλές, Μαρία Καραφέρη

Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 21.00
Ευαγγελία Κολυδά, Γεώργιος Ζαρογκίκας, Αγγελος Μπουλασίκης, Ηλεκτρα Αποσκιτη, Δημήτρης Καρνάς

Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 20.00
Νικος Φωκάς, Δώρα Ξύστρα, Άγγελος Αγγελάκης, Ελένη Χαμλιατζόγλου, Συμεωνίδου Ευαγγελία

Οι νικητές μπορούν να παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης με την αστυνομική τους ταυτότητα.

Κύριος θεματικός άξονας του έργου , είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμού ανάμεσα σε δυο δίδυμα αδέρφια, τον Ρόμπιν και τη Λίντα και στη μητέρα τους Έλενα , η οποία τα εγκατέλειψε την στιγμή που γεννήθηκαν .
Τόπος συνάντησης το ερειπωμένο αρχοντικό του εραστή της και πατέρα τους .

Ο Πήκοκ ακολουθώντας τις Αριστοτέλειες αρχές του μύθου, καθώς και της ενότητας τόπου και χρόνου, με ένα λόγο σαφή και περιεκτικό , αφήνει να αναδυθούν ανάγλυφα , οι συγκρούσεις ανάμεσα στο καλό και το κακό , την αγάπη και το μίσος , την αλήθεια και το ψέμα . Όπως και στην αρχαία τραγωδία , έτσι και στα « Παιδιά του Λύκου » , το κάθε πρόσωπο χωριστά έχει δίκιο. Γι’ αυτό και οτιδήποτε ακραίο , μοιάζει φυσικό και αναπόφευκτο.

Ποιος δεν θα αναγνωρίσει στην γεμάτη ψέματα και ματαιοδοξία ζωή της Έλενα, την Κλυταιμνήστρα, στην ανάγκη εξάρτησης του Ρόμπιν από την αδερφή του, τον Ορέστη και στην μανία εκδίκησης της Λίντα, την Ηλέκτρα .
Το μυστήριο, το σασπένς, οι ανατροπές, η κλιμακούμενη αγωνία και ένα εκρηκτικό μυστικό καλά φυλαγμένο, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την ατμόσφαιρα του έργου και συνοδεύουν τους χαρακτήρες σ΄όλη την πορεία τους μέχρι την κάθαρση.

«Τα Παιδιά του Λύκου» παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Δουβλίνου το 1971 . Συνέχισαν θριαμβευτικά την καριέρα τους στο Apollo Theatre του Λονδίνου ενώ συμπεριλήφθηκαν στα «Best Plays of the Year 1970-71», που από το 1948 καταγράφει τα σημαντικότερα έργα κάθε χρονιάς .

Συντελεστές :
Μετάφραση - Σκηνοθεσία : Αναστασία Παπαστάθη
Σκηνικά - Κοστούμια : Ειρήνη Παγώνη
Μουσική : Πάνος Φορτούνας
Φωτισμοί : Σάκης Μανιάτης
Χορογραφίες : Σοφία Παγώνη

Παίζουν : Γεωργία Ζώη, Αναστασία Παπαστάθη, Γιάννης Χαρμπάτσης, Αντώνης Δαμίγος

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα : Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2006
Θέατρο Οραμα: Εθνικής Αμύνης 58, Παπάγου