"Festen" με Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη

26.10.2006
Η θεατρική μεταφορά της ταινίας του Δανού Τόμας Βίντερμπεργκ «Festen» (η Γιορτή) κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Θησείον στις 27 Οκτωβρίου και για περιορισμένες παραστάσεις.
Η θεατρική μεταφορά της ταινίας του Δανού Τόμας Βίντερμπεργκ «Festen» (η Γιορτή) κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Θησείον στις 27 Οκτωβρίου και για περιορισμένες παραστάσεις.

Το έργο παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τη Θέμιδα Μπαζάκα, τον Αλέξανδρο Μυλωνά και την Αγγελική Παπαθεμελή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο εορτασμός των γενεθλίων του εξηντάχρονου πατέρα παίρνει απροσδόκητη τροπή όταν ο πρωτότοκος γιος του αποφασίζει να αποκαλύψει ένα μυστικό που θα αλλάξει για πάντα τις ισορροπίες.
Ένα ψυχολογικό θρίλερ που ταράζει τα λιμνάζοντα νερά της οικογενειακής γαλήνης για πάντα. Ένα σκοτεινό κωμικό ταξίδι στην απαγορευμένη οικογενειακή αλήθεια, σε μια εκρηκτική θεατρική διασκευή του Ντέιβιντ Έλντριτζ, βασισμένη στην πολυβραβευμένη ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ.

Festen: από τον κινηματογράφο στο θέατρο
Όταν ο Τόμας Βίντερμπεργκ και ο Λαρς φον Τρίερ υπέγραφαν το μανιφέστο του Δόγματος 95, εγκαινίαζαν έναν κινηματογράφο με πρώτο μέλημα το διάλογο και τους χαρακτήρες - συστατικά στενά συνδεδεμένα με το θέατρο.

Το Festen του Τόμας Βίντερμπεργκ ήταν η πρώτη ταινία του Δόγματος 95. Το Festen κέρδισε πλήθος βραβείων σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο: Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στις Κάννες (1998), Βραβείο Φασμπίντερ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου (1998), Βραβείο των Κριτικών Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (1998) και της Νέας Υόρκης (1998) για Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία, εφτά βραβεία Robert και τρία βραβεία Bodil.

Διασκευή για την αγγλική σκηνή: Ντέιβιντ Έλντριτζ
Μετάφραση στα ελληνικά: Αλίκη Δανέζη - Knutsen & Μανώλης Δούνιας
Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη-Knutsen
Σκηνικά : Μαρία Κονομή
Χορηγία και σχεδιασμός κοστουμιών: Άγγελος Φρέντζος
Ενδυματολογική επιμέλεια: Βένια Πολυχρονάκη
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Θέμις Μπαζάκα, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αγγελική Παπαθεμελή, Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Ερρίκος Λίτσης, Καλλιόπη Τζερμάνη, Μανώλης Αφολιάνο και ακόμη πέντε ηθοποιοί που θα ανακοινωθούν.


Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Φωτογραφίες: Bill Georgoussis, Venia Polychronaki

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη : 21.00
Πέμπτη : 21.00
Παρασκευή : 21.00
Σάββατο: 19.00 & 21.30
Κυριακή: 19.00 & 21.30

Πρεμιέρα: Παρασκευή 27 Οκτωβρίου

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό Εισιτήριο: 23 €
Φοιτητικό: 16 €