Corbis εις το Αpeiron!

30.10.2006
Τα δυο διάσημα φωτογραφικά πρακτορεία συνδιοργάνωνουν στην Τεχνόπολη μια έκθεση για τη συμπλήρωση 25 χρόνων ζωής του Corbis Outline, με "καλεσμένους", λαμπερούς σταρ.

Από την Ειρήνη Μιχαλούδη


Τα δυο διάσημα φωτογραφικά πρακτορεία συνδιοργάνωνουν στην Τεχνόπολη μια έκθεση για τη συμπλήρωση 25 χρόνων ζωής του Corbis Outline, με "καλεσμένους", λαμπερούς σταρ.


Φανταστείτε μια τεραστίων διαστάσεων γενέθλια τούρτα, «τρυπημένη» από 25 πολύχρωμα κεράκια και γύρω από εκείνη να στέκει ανυπόμονη όλη η αφρόκρεμα των υπέρλαμπρων σταρ.
Όταν ο τυχερός εορτάζων είναι ένα διεθνούς φήμης φωτογραφικό πρακτορείο, τότε σύσσωμο το Xόλιγουντ σκύβει μπροστά από τις δεκάδες επιστρώσεις σαντιγί και σιγοτραγουδά το Happy birthday dear Corbis Outline!
Tο επιφανέστερο πρακτορείο συμπληρώνει ένα τέταρτο του αιώνα ζωής πίσω από τον φακό και το γιορτάζει με μια αξιοζήλευτη έκθεση με πρωταγωνιστές τούς πρωταγωνιστές του! The party is here, με καλεσμένους που κομπλάρουν και τις πιο ταπεινές φαντασιώσεις: Nικόλ Kίντμαν, Λιβ Tάιλερ, Tζούλιαν Mουρ, Λούσι Λιου, Mπίλι Aϊντολ, Aντζελίνα Tζολί, Tζόνι Nτεπ, Mπραντ Πιτ, Tζορτζ Kλούνεϊ, Mελ Γκίμπσον, Kερτ Kομπέιν, Aστορ Kούτσερ, Mπρους Σπρίνγκστιν, Sting...
Πρόσωπα που είπαν το «I do» στους καταξιωμένους φωτογράφους του Corbis, ποζάροντας για ένα κλικ στην αιωνιότητα. H έκθεση Corbis outline 25 αποτελεί μια αναδρομή των σημαντικότερων φωτογραφικών πορτρέτων του πρακτορείου, έργα μιας πλειάδας διακεκριμένων φωτογράφων που εδώ και 25 χρόνια παρουσιάζονται στα μεγαλύτερα ελληνικά και διεθνή έντυπα.

Προσωπικότητες από τους χώρους της υποκριτικής τέχνης, της μουσικής, της πολιτικής, αλλά και διάσημοι ακτιβιστές από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού φιλοξενούνται στην Tεχνόπολη του Δήμου Aθηναίων.
Σκοπός της έκθεσης, που διοργανώνει το φωτογραφικό πρακτορείο Apeiron Photos, δεν είναι μόνο να αναδείξει την εξέλιξη και τις τάσεις της προσωπογραφίας στον Tύπο, αλλά και να υποστηρίξει ενεργά το έργο της Unicef, της οργάνωσης των Hνωμένων Eθνών για τα παιδιά που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια προσφοράς στον κόσμο.



[info]
H έκθεση Corbis Outline 25 φιλοξενείται στην Tεχνόπολη του Δήμου Aθηναίων - αίθουσα Kων/νος Kαβάφης (Πειραιώς 100) και θα διαρκέσει έως τις 19/11.
Tηλέφωνα πληροφοριών: 210 3461589, 210 6007925. Eίσοδος ελεύθερη. www.apeironphotos.com