Εδώ αρχίζει τ' όνειρο

23.08.2001
Η ιστορία ενός γνήσιου επαναστάτη σε πρώτο πρόσωπο, ενός ανθρώπου που δεν διστάζει να φλερτάρει με το θάνατο και κοιτάζει την αλήθεια κατάματα. Η ζωή του λίγο πριν την τυλίξει σαν μασούρι και τη φυλάξει σ' ένα συρτάρι ... λίγο πριν πετάξει το όνειρο μακριά, σαν αποδημητικό πουλί. Ενα άριστα "σκηνοθετημένο" βιβλίο με την εικονοποιία να κατέχει πρωτεύοντα ρόλο, γραμμένο σε μία ατμόσφαιρα άκρως επιβλητική για τον αναγνώστη.
Η προσωπική ιστορια ενός ανθρώπου ξεκινά από τη στιγμή που γεννήθηκε. Ηρθε στη ζωή μετά από έναν βιασμό, μαζί με τη ντροπή του ανεπιθύμητου. Παράνομος. Μένει σε ένα σπίτι που το μίσος και η αδιαφορία συγκρούονται. Ο πατέρας του, τυφλά ερωτευμένος, καταντάει αλκοολικός απ' την απόρριψη της μάνας του. Μεγαλώνει βλέποντας τη βία σ' όλες τις μορφές της, να ξεσπάει πάνω στη θυματοποιημένη κοπέλα που στα 17 της χρόνια είναι υποχρεωμένη να κάνει αυτό που η μοίρα και η κοινωνία όριζε. Ενα γάμο, λευκό στην ουσία, για να νομιμοποιηθεί ο γιος της. Η συμβατική αυτή σχέση άντεξε για 10 χρόνια. Εκείνος έμεινε να φροντίζει τον άρρωστο πατέρα του και μετά από λίγο καιρό γνώρισε τον εραστή της μητέρας του, που τον στέλνει στο αναμορφωτήριο. Εκεί εκτονώνει την επιθετικότητά του στην ελληνορωμαϊκή πάλη.
Οι φιλίες του μαζί με τις περιπέτειες, τους έρωτές του. Η θητεία του στο στρατό, η ένταξή του στο κόμμα, η δίψα του για αλλαγή, ο καθημερινός του αγώνας να προσηλυτίσει τον κόσμο. Η προσπάθειά του να κρατηθεί στα πόδια του μετά την πτώση των ιδεών. Η απόγνωσή του βλέποντας τις πόρτες να κλείνουν. Μοναδικός λόγος ύπαρξης ο έρωτας.
Η ιστορία ενός γνήσιου επαναστάτη σε πρώτο πρόσωπο, ενός ανθρώπου που δεν διστάζει να φλερτάρει με το θάνατο και κοιτάζει την αλήθεια κατάματα. Η ζωή του λίγο πριν την τυλίξει σαν μασούρι και τη φυλάξει σ' ένα συρτάρι ... λίγο πριν πετάξει το όνειρο μακριά, σαν αποδημητικό πουλί.
Ενα άριστα "σκηνοθετημένο" βιβλίο με την εικονοποιία να κατέχει πρωτεύοντα ρόλο, γραμμένο σε μία ατμόσφαιρα άκρως επιβλητική για τον αναγνώστη. Η γλώσσα της Ρούλας Καρακατσάνη μεστή και απλή, το ύφος της καθημερινό και προσιτό στον καθένα. Όλα και όλοι παρελαύνουν στις σελίδες: Πολυτεχνείο, ΚΝΕ, εξορίες, προδοσίες, ναρκωτικά, μοναξιά, ιδιοτέλεια, υποκρισία ... Το σήμερα και το χθες.
Ενας αληθινός χείμαρρος ψυχής απ' όπου ξεχειλίζει η αγωνία για ό,τι έγινε, γίνεται και θα γίνει. Ποιοι τελικά καταφέρνουν να επιπλεύσουν και να διακριθούν και ποιοι είναι οι αφανείς ήρωες;

Εκδόσεις Καστανιώτη
Τίτλος: Εδώ αρχίζει τ' όνειρο
Συγγραφέας: Ρούλα Καρακατσάνη
Σελίδες:178
ISBN: 960-03-3068-9