''Για Πάντα'' στο Θέατρο Ηβη

17.09.2001
Η νέα παραγωγή της Ομάδας εδάφους με τον τίτλο "Για πάντα", η παράσταση, με την οποία είχε κλείσει το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, θα παρουσιαστεί για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Ηβη, ξεκινώντας στις 18 Οκτωβρίου. Με τη νέα της αυτή δουλειά, η Ομάδα Εδάφους, δε θέλει να διηγηθεί απλά μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, όπως έκανε με τη "Μήδεια" ή τον "Δράκουλα". Θέλει να μιλήσει για συναισθήματα και εμπειρίες με ένα διαφορετικό αυτή τη φορά τρόπο. Αποδεσμεύεται από τη γραμμική διήγηση ιστοριών και πειραματίζεται με τη φόρμα του βαριετέ.
Η νέα παραγωγή της Ομάδας εδάφους με τον τίτλο "Για πάντα", η παράσταση, με την οποία είχε κλείσει το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, θα παρουσιαστεί για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Ηβη, ξεκινώντας στις 18 Οκτωβρίου.

Με τη νέα της αυτή δουλειά, η Ομάδα Εδάφους, δε θέλει να διηγηθεί απλά μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, όπως έκανε με τη "Μήδεια" ή τον "Δράκουλα". Θέλει να μιλήσει για συναισθήματα και εμπειρίες με ένα διαφορετικό αυτή τη φορά τρόπο. Αποδεσμεύεται από τη γραμμική διήγηση ιστοριών και πειραματίζεται με τη φόρμα του βαριετέ. Επειδή η μόνη βεβαιότητα στη ζωή είναι το γεγονός πως τίποτα δε μένει στάσιμο, πως όλα χάνονται και περνούν με το χρόνο, η "Ομάδα εδάφους" με τον ειρωνικό τίτλο της παράστασης "Για Πάντα", έρχεται να δώσει τη δική της εκδοχή στο βασικό ερώτημα του χρόνου.

Η μουσική που πλαισιώνει την παράσταση είναι του Μπαχ, του Μπετόβεν, του Κολ Πόρτερ του Γιώργου Κουμεντάκη, και του Κωνσταντίνου Β. Με φόντο αυτές τις μελωδίες παίζονται τα παιχνίδια της ζωής, τραγικά, ανάλαφρα, σαρκαστικά, συγκινητικά.
Η αναμέτρηση των χορευτών με τη μανία του ανέμου είναι αυτή που προσδιορίζει και το κινητικό λεξιλόγιο της παράστασης. Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου μαζί με την Άντζελα Μπρούσκου χωρίς να συναντιούνται πουθενά, συνδιαλέγονται με τα αναπάντητα ερωτήματά τους.
Μόνοι, ανά δύο ή όλοι μαζί, η Αγγελική Στελλάτου, ο Γιάννης Γιαπλές, ο Νίκος Δραγώνας, ο Νίκος Καλογεράκης, ο Στάθης Μερμύγκης, ο Φώτης Νικολάου και η Σταυρούλα Σιάμου, είναι οι χορευτές που μαζί με τον ηθοποιό Γιάννη Νταλιάνη δημιουργούν το ψηφιδωτό του "Για Πάντα".

Σκηνοθέτης και χορογράφος της παράστασης είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.
Η σκηνογραφία είναι της Λιλής Πεζάνου και οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ.
Το βίντεο και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Δημήτρης Παπαϊωάνου.
Βοηθός σκηνοθέτη η Τίνα Παπανικολάου.

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη - Παρασκευή 21.30
Σάββατο 22.00, Κυριακή 20.30

Τιμές εισιτηρίων: 6.000 δρχ., 4.000 δρχ. (φοιτητικό)
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 3216382, 3215127 και 3212263