Αρωμα Ιταλίας στο ''Meglio Cosi''

19.09.2001
Την ''αφρόκρεμα'' των γεύσεων της Ιταλικής κουζίνας φιλοδοξεί να προσφέρει στους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας το ιταλικό εστιατόριο ''Μeglio Cosi'', το οποίο βρίσκεται σ' ένα φιλόξενο και σικάτο χώρο στα βόρεια προάστια. Το κοσμοπολίτικο περιβάλλον του εστιατορίου, στο οποίο κυριαρχεί το ξύλο στο χρώμα του κάστανου, παραπέμπει σε κάποιο ιταλικό μπιστρό, σε κάποιο κεντρικό δρόμο της Ρώμης ή του Μιλάνο : Λεοπάρ καθίσματα, φωτιστικά με ''καπελάκια'', αλλά και articles decoratifs όπως τα μοδάτα γυάλινα βάζα με τους κρίνους.
Την ''αφρόκρεμα'' των γεύσεων της Ιταλικής κουζίνας φιλοδοξεί να προσφέρει στους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας το ιταλικό εστιατόριο ''Μeglio Cosi'', το οποίο βρίσκεται σ' ένα φιλόξενο και σικάτο χώρο στα βόρεια προάστια. Το κοσμοπολίτικο περιβάλλον του εστιατορίου, στο οποίο κυριαρχεί το ξύλο στο χρώμα του κάστανου, παραπέμπει σε κάποιο ιταλικό μπιστρό, σε κάποιο κεντρικό δρόμο της Ρώμης ή του Μιλάνο : Λεοπάρ καθίσματα, φωτιστικά με ''καπελάκια'', αλλά και articles decoratifs όπως τα μοδάτα γυάλινα βάζα με τους κρίνους. Γενικά, το περιβάλλον εκπέμπει λούσο και πολυτέλεια, συνυφασμένη με τις φίνα μαγειρεμένες γεύσεις που προσφέρει το ristorante.
Ο κατάλογος του ''Meglio Cosi'' έχει επιρροές από την Ιταλική και μεσογειακή κουζίνα. Από τα ορεκτικά, δοκιμάστε τα κλασικά προσούτο και καρπάτσο, αλλά και τη μπρουσκέτα πομοντόρο.
Highlight των γεύσεων του Meglio Cosi είναι τα κύρια του πιάτα, τα οποία συνδυάζουν κρεατικά ή θαλασσινά με πρωτότυπα φρέσκα ζυμαρικά. Δοκιμάστε την pasta di mare σβήσμένη με λευκό κρασί και σος μαρινάρ, τις πένες με βότκα, σολωμό καπνιστό και κρέμα γάλακτος, αλλά το ριζότο με θαλασσινά. Για τους λάτρεις των φιλέτων, προτείνουμε το πλούσιο φιλέτο ''Ναπολιτάνο'', με μανιτάρια προσούτο και σάλτσα λεμόνι, ενώ εξίσου ενδιαφέρον πιάτο είναι οι γαρίδες γκρατιναρισμένες με μοτσαρέλα.
Φροντίστε, πάντως, να μην παρασυρθείτε από τις πλούσιες κύριες γεύσεις του Meglio Cosi, διότι τα καλύτερα... έρχονται. Για του λόγου το αληθές, δοκιμάστε τα-επίσης εξ Ιταλίας ορμώμενα- επιδόρπια : την πανακότα με το σιρόπι καραμέλας και ανανά, το τιραμισού με μασκαρπόνε, αλλά και το σουφλέ σοκολά με κρέμα γάλακτος.
Το γεύμα σας θα συνοδεύσουν καλά ελληνικά κρασιά, ενώ θα ευθυμήσετε ρομαντικά με την απαλή ξένη μουσική.
Meglio Cosi : Θέμιδος 15 Νέα Ερυθραία
Τηλέφωνο : 6229360-6
Καθημερινά : από τις 8.00 μ.μ.
Τιμή κατ΄άτομο : 8-9.000 δρχ.