Η "Κεφαλή του David Landau" του Μουσείου Φρυσίρα ταξιδεύει!

24.09.2001
Η "Κεφαλή του David Landau", έργο του σπουδαίου γερμανού εξπρεσιονιστή Frank Auerbach το οποίο ανήκει στη συλλογή Φρυσίρα, ταξιδεύει αυτό το Φθινόπωρο στο Λονδίνο. Η Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου (Royal Academy of Arts) διοργανώνει μεγάλη αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον Frank Auerbach από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου 2001. Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής, ο γενικός επιμελητής της Ακαδημίας Norman Rosenthal ζήτησε από το Μουσείο Φρυσίρα το δάνειο του έργου για το τελευταίο τρίμηνο του 2001.
Η "Κεφαλή του David Landau", έργο του σπουδαίου γερμανού εξπρεσιονιστή Frank Auerbach το οποίο ανήκει στη συλλογή Φρυσίρα, ταξιδεύει αυτό το Φθινόπωρο στο Λονδίνο.
Η Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου (Royal Academy of Arts) διοργανώνει μεγάλη αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον Frank Auerbach από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου 2001.
Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής, ο γενικός επιμελητής της Ακαδημίας Norman Rosenthal ζήτησε από το Μουσείο Φρυσίρα το δάνειο του έργου για το τελευταίο τρίμηνο του 2001.
Η έκθεση θα έχει τον τίτλο "Frank Auerbach: Paintings and Drawings 1954-2001" και θα περιλαμβάνει περί τα 90 έργα ζωγραφικής και 10 σχέδια του διαπρεπούς καλλιτέχνη.
Ο Frank Auerbach γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1931 ενώ έζησε και εργάστηκε στο Λονδίνο. Μαζί με τον Bacon και τον Freud, θεωρείται ένας από τους εξοχώτερους μεταπολεμικούς καλλιτέχνες της Βρετανίας. Παρ' όλ' αυτά, μεγάλο μέρος του έργου του δεν έχει ποτέ παρουσιαστεί σε αναδρομική έκθεση. Στόχος λοιπόν της έκθεσης της Βασιλικής Ακαδημίας είναι να αναδείξει για τις νεότερες γενιές την 50ετή εικαστική πορεία και να αποκαλύψει την χειρονομιακή ποιότητα και την συναισθηματική δύναμη του έργου του 70χρονου καλλιτέχνη.