Το UrbanDig 4 ξανά στο Ωδείο Αθηνών

08.10.2009
Η ομάδα «όχι παίζουμε» παρουσιάζει ξανά στο Ωδείο Αθηνών από τις 23 Οκτωβρίου, τη θεατρική / χορευτική / μουσική / εικαστική παράσταση «UrbanDig 4: Βιζυηνός (Μοσκώβ - Σελήμ)».
Η ομάδα «όχι παίζουμε» παρουσιάζει ξανά στο Ωδείο Αθηνών από τις 23 Οκτωβρίου, τη θεατρική / χορευτική / μουσική / εικαστική παράσταση «UrbanDig 4: Βιζυηνός (Μοσκώβ- Σελήμ)».

Βασισμένο στο τελευταίο διήγημα του Γεωργιου Βιζυηνού, «Μοσκώβ-Σελήμ», μετά το πρώτο ανέβασμα στον ίδιο χώρο τον Απρίλιο τώρα επιστρέφει στον ίδο χώρο για μια επανάληψη-εξέλιξη του έργου.

Μετά τον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη στην ερειπωμένη αυλή του αρχοντικού του (2006), τον Κωνσταντίνο Χρηστομάνο στο υγρό ημιυπόγειο στο βράχο του Στρέφη (2007) και τον Πλάτωνα Ροδοκανάκη σε χώρους ειδικούς της Αθήνας και της Χίου (2008), το UrbanDig Project συνεχίζεται με τον Γεώργιο Βιζυηνό στο Ωδείο Αθηνών, το τελευταίο πέρασμα του συγγραφέα από την πόλη, πριν τον εγκλεισμό.

UrbanDig 4: Γεώργιος Βιζυηνός

Χώρος Ανασκαφής: Ωδείο Αθηνών - 1871.

Σημασία Χώρου: Εκεί δίδαξε και ερωτεύτηκε για τελευταία φορά, πριν τον εγκλεισμό του.

Performances: Mockob Selim MID- & «Μοσκώβ - Σελήμ»

Παράλληλες δράσεις: Συζητήσεις με προσκεκλημένους ακαδημαϊκούς και καλλιτέχνες.

Έτος ανασκαφής: 2009

Ο Βιζυηνός και η ομάδα ξανασυναντούν τον τελευταίο τους ήρωα. Σε μια εγκατελειμένη αίθουσα ορχήστρας, στήνεται ξανά ένα ρινγκ αναμέτρησης του εμμονικά ρομαντικού «Μοσκώβ-Σελήμ» με την πραγματικότητα. Αντίπαλος του «Μοσκώβ-Σελήμ», ο αμείλικτος τζόκερ του τσίρκου της ζωής μας. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, με τα ίδια εκρηκτικά τεχνάσματα, ζητά να δαμάσει τον «αγαθό - παράδοξο» ήρωα του Βιζυηνού. Η συνέχεια της ιστορίας, είναι πάντα η επανάληψή της;

Με το «UrbanDig Project» η ομάδα «όχι παίζουμε» επισκέπτεται χώρους της πόλης όπου ζει, και φέρνει στο (θεατρικό) φως τα φαντάσματα τους: σημαντικές προσωπικότητες της πρόσφατης πολιτιστικής κληρονομιάς που συνδέονται με τους χώρους αυτούς. Φέτος, παράλληλα με την παράσταση, οργανώνεται κύκλος συζητήσεων. Προσκεκλημένοι φίλοι ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες μοιράζονται με τους θεατές σκέψεις και εμπειρίες γύρω από θέματα που τους απασχολούν δημιουργικά, είτε με αφορμή με τον συγγραφέα, είτε γύρω από το αστικό περιβάλλον και τη σύγχρονη πολιτιστική του διαχείριση.

Info

Τι: Παράσταση «UrbanDig 4: Βιζυηνός (Μοσκώβ - Σελήμ)»

Που: Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β' 17-19, στάση μετρό: Ευαγγελισμός

Πότε: 23 Οκτωβρίου έως 28 Δεκεμβρίου

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6947 - 247. 218