Τι θα δούμε φέτος στο ''Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας''

23.10.2001
Στην Α Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά η "Πιθανή Συνάντηση" του Πάουλ Μπαρτς από τις 2 Νοεμβρίου. Παράλληλα η Θεατρική Εταιρεία Πράξη ετοιμάζει και τις δύο νέες παραγωγές της: το ερωτικό θρίλερ "Κρυφή Χώρα" της Ινδοαμερικανής Ράντα Μπαραντγουάζ και την "Επιστροφή" του Χάρολντ Πίντερ.
Στην Α Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά η "Πιθανή Συνάντηση", του Πάουλ Μπαρτς από τις 2 Νοεμβρίου.
Σε αυτήν την κωμωδία, ο Γιάννης Βόγλης και ο Σοφοκλής Πέππας ενσαρκώνουν δυο μεγάλες μορφές της κλασικής μουσικής, τον Γκέορκ Φρίντριχ Χαίντελ και τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ σε μια απίθανη "πιθανή" συνάντηση με σκοπό τη σάτιρα της ανθρώπινης φύσης και της δημοσιότητας. Στον τρίτο ρόλο του οικονόμου Σμιτ εμφανίζεται ο Ηλίας Ασπρούδης.
Τη μετάφραση του έργου έχει κάνει ο Λεωνίδας Καρατζάς. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Άγγελος Αγγελής, τη μουσική έγραψε ο Παναγιώτης Αδάμ ενώ τους φωτισμούς έκανε ο Αλέκος Αναστασίου.

Παράλληλα η Θεατρική Εταιρεία Πράξη ετοιμάζει και τις δύο νέες παραγωγές της: το ερωτικό θρίλερ "Κρυφή Χώρα" της Ινδοαμερικανής Ράντα Μπαραντγουάζ και την "Επιστροφή" του Χάρολντ Πίντερ. Στις αρχές Δεκεμβρίου θα ανεβεί η "Κρυφή Χώρα", στην Β΄σκηνή, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αγγελικής Δαρλάση.
Πρόκειται για ένα ερωτικό θρίλερ που γράφτηκε το 1990, στο οποίο ο έρωτας, η εξουσία, η πολιτική και η ψυχανάλυση διαπλέκονται, υποχρεώνοντας τα πρόσωπα να αποκαλύψουν καλά κρυμμένες πτυχές της ψυχής τους. Τα σκηνικά και τα κοστούμια θα κάνει η Τότα Πρίτσα, τη μουσική ο Χρίστος Αλεξόπουλος και τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης.
Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν ο Περικλής Μουστάκης και η Ελενα Κορρέ.

Η "Επιστροφή" του Πίντερ θα παρουσιαστεί μετά τα Χριστούγεννα, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Η μετάφραση είναι του Μίνου Βολανάκη και τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει η Εύα Νάθαινα.
Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι: Μπέττυ Αρβανίτη, Γιάννης Βόγλης, Στέλιος Μάινας, Μπάμπης Γιωτόπουλος και Αλκης Παναγιωτίδης.