Το Μαύρο Κουτί ανοίγει για δεύτερη χρονιά!

14.10.2009
Για δεύτερη χρονιά ο Κώστας Καζάκος και ο Αντώνης Καλογρίδης συναντιούνται στη σκηνή του Θεάτρου «Τζένη Καρέζη» για να ανοίξουν το «Μαύρο Κουτί» στις 22 Οκτωβρίου.
Για δεύτερη χρονιά ο Κώστας Καζάκος και ο Αντώνης Καλογρίδης συναντιούνται στη σκηνή του Θεάτρου «Τζένη Καρέζη» για να ανοίξουν το «Μαύρο Κουτί» στις 22 Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι το «Μαύρο Κουτί», το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου είναι υποψήφιο για το βραβείο "Κάρολος Κουν" στην κατηγορία: Καλύτερο Νεοελληνικό Έργο. Ο Ηλιόπουλος έγραψε ένα έργο επίκαιρο αλλά και διαχρονικό κι η ριζοσπαστική ματιά του ταλαντούχου σκηνοθέτη Αντώνη Καλογρίδη, τοποθέτησε την παράσταση σ’ έναν υπέροχο σκηνικό χώρο, δικής τους έμπνευσης, όπου αναδεικνύονται οι κρυμμένες διαστάσεις και η μεγάλη ποικιλομορφία του έργου. Εξαίρετοι συνεργάτες και ένας υπέροχος θίασος, έχει αναλάβει την ευθύνη της παράστασης.

Τι θα συμβεί όταν ένα golden boy πάνω στην αποκορύφωση της καριέρας του, την ώρα που βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι της πολυπόθητης επιτυχίας, ξαφνικά παραπαίει; Κι εγκαταλείπει πανικόβλητος τη Νέα Υόρκη, τη μητρόπολη του Καπιταλισμού για να επιστρέψει και να κρυφτεί, στο ορεινό καταφύγιο του απομονωμένου ελληνικού χωριού, κοντά στον πατέρα του που πεθαίνει;

Τι θα συμβεί όταν το «Μαύρο κουτί» ανοίξει και το εφτασφράγιστο μυστικό αποκαλυφθεί; Στο αιώνιο παιχνίδι ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο, ανάμεσα στην αγάπη και στο μίσος, θα μπορέσει ο έρωτας να κυριαρχήσει; Θα μπορέσει μια «συγνώμη» να φέρει τη λύτρωση;
Το «Μαύρο Κουτί» κινείται ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, τραβώντας το σκηνή ως τα άκρα κι είναι ένας καθρέφτης όπου όλοι βλέπουμε τις διαδοχικές όψεις του εαυτού μας. Είναι ένα έργο γραμμένο με σκληρό χιούμορ και αυτοσαρκασμό αλλά και με άφατη τρυφερότητα. Είναι ένας αντικατοπτρισμός της ίδιας της ζωής.

Info

Τι: Παράσταση «Μαύρο κουτί»

Που: θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Σύνταγμα

Πότε: Τετάρτη, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:15, Σάββατο18:15 & 21:15, Κυριακή 20:00
Πρεμιέρα 22 Οκτωβρίου