Ο Πραξιτέλης από το Παρίσι στην Αθήνα

07.06.2007
Από το Μουσείο του Λούβρου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας θα μεταφερθεί τον Ιούλιο τμήμα της blockbuster Έκθεσης-Αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα γλύπτη Πραξιτέλη.

Αναμένεται ως το εικαστικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού!

Από το Λούβρο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας θα μεταφερθεί τον Ιούλιο τμήμα της blockbuster Έκθεσης-Αφιέρωμα στον κορυφαίο γλύπτη Πραξιτέλη.

Eκτός από μέρος των έργων που παρουσιάζονται έως και 18 Ιουνίου στη γαλλική Έκθεση "Praxiteles - A master of Ancient sculpture", οι επισκέπτες της Έκθεσης στην Αθήνα θα έχουν το προνόμιο να απολαύσουν και τον χάλκινο Έφηβο του Μαραθώνα, η μετακίνηση του οποίου απαγορεύτηκε, και ως εκ τούτου δεν ταξίδεψε στο Λούβρο.

Οι λάτρεις της γλυπτικής θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ογδόντα έργα σε τέσσερις αίθουσες του Αρχαιολογικού, τα οποία προέρχονται από τις μόνιμες συλλογές του μουσείου, από άλλα ελληνικά μουσεία, καθώς και από μουσεία του εξωτερικού.

Στην έκθεση θα δούμε τις πλάκες της Μαντίνειας που ανήκουν σε βάση αγάλματος το οποίο είχε δημιουργήσει ο Πραξιτέλης και το μοναδικό αυθεντικό του έργο, την κεφαλή από το λατρευτικό άγαλμα της Αρτέμιδος Βραυρωνίας. Μεταξύ άλλων, θα εκτεθούν επίσης αρχαία αντίγραφα της Κνιδίας Αφροδίτης, Έρωτες, Απόλλωνες σαυροκτόνοι και Διόνυσοι Σαρδανάπαλοι.

Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 25 Ιουλίου έως τις 31 Oκτωβρίου.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, τηλ.: 210-8217717.