1ο Φεστιβάλ "Emotion Pictures"

11.06.2007
Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία και τίτλο "Emotion Pictures" παρουσιάζεται από τις 16 ως τις 18 Ιουνίου στο νέο Μουσείο Μπενάκη.

Η ζωή δεν είναι ρεαλιστική. Πρέπει να
ονειρεύεσαι με τον πιο σκληρό και άγριο τρόπο"

Έιμι Μάλινς (ηθοποιός, πρωταθλήτρια Παραολυμπιακών
Αγώνων και μοντέλο & επίσημη προσκεκλημένη του 1oυ
Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία).

Το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία και τίτλο Emotion Pictures, παρουσιάζεται από τις 16 ως τις 18 Ιουνίου στο νέο Μουσείο Μπενάκη.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της σκηνοθέτριας Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού.

Μολονότι είναι το πρώτο φεστιβάλ αυτής της θεματολογίας στην Ελλάδα, αποτελεί σύμφωνα με τους διοργανωτές του μέρος ενός ισχυρού παγκόσμιου κινήματος καλλιτεχνικής έκφρασης με θέμα την αναπηρία και προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει νέους δρόμους καλλιτεχνικής έκφρασης με κοινό παρονομαστή τη διαφορετικότητα.

Το Φεστιβάλ έχει χαρακτήρα διαγωνιστικό, με πέντε βραβεία των 20.000 ευρώ, τα οποία θα απονείμει επιτροπή, που αποτελείται από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως: ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, συγγραφέας και σεναριογράφος Ζαν Μαρί Ντρο, ο πρώην διευθυντής του London Disability Film Festival Τσαγλάρ Κιμγιοντζού, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας και η πρόεδρος της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας Ελένη Μουσταΐρα.

Προσκεκλημένες στο φεστιβάλ είναι και δύο γυναίκες με κινητική αναπηρία, που διαπρέπουν αμφότερες στον τομέα τους: Η διάσημη εικαστικός Άλισον Λάπερ και η εξίσου πασίγνωστη Έιμι Μάλινς, ηθοποιός, πρωταθλήτρια Παραολυμπιακών Αγώνων και μοντέλο.

Είσοδος για το κοινό δωρεάν.

EMOTION PICTURES
Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Καυκάσου 134, Κυψέλη
Τηλ.: 210 8233161

URL: www.ameamedia.gr/festival