Ατμοσφαιρικές σπουδές με εργαλείο το σώμα!

27.06.2007
Ο γνωστός Αμερικανός χορογράφος Ουίλιαμ Φόρσαϊθ και η ομάδα The Forsythe Company δημιουργούν επιβλητικές εικόνες πολέμου, με εργαλείο μόνο το ανθρώπινο σώμα, στην παράσταση 'Three Atmospheric Studies'.

Παράσταση: The Forsythe Company - Three Atmospheric Studies
Που: Πειραιώς 260, Χώρος Δ
Πότε: 6 - 8 Ιουλίου, 21:00
Εισιτήρια: €25, €15 (Μειωμένο)
Σχετικοί Σύνδεσμοι: www.greekfestival.gr, www.theforsythecompany.de.

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 15 Ιουνίου.

Οι «Τρεις ατμοσφαιρικές σπουδές» είναι ένα χορευτικό τρίπτυχο που αντλεί την έμπνευσή του από ένα ευρύ φάσμα εικονογραφικών παραδόσεων. Αποτελεί επίσης το πιο σαφές και πιο πολιτικό έργο του χορογράφου Ουίλιαμ Φόρσαϊθ: μια σπουδαία παράσταση, γεμάτη κίνηση αλλά και στοχασμό ταυτόχρονα, σχετική με μία από τις κεντρικές συγκρούσεις της εποχής μας.

Ο Φόρσαϊθ καταφέρνει να δημιουργήσει επιβλητικές εικόνες πολέμου, με εργαλείο μόνο το ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, παρά την καθαρότητα αυτών των εικόνων, δεν ενδίδει στη χρήση τους για να αρθρώσει συγκεκριμένη πολιτική θέση, αντίθετα, προτιμά να αναδυθεί μοιραία η χορογραφία και η σκηνοθεσία από τις εσώτερες δυνάμεις της σύγκρουσης.

Η ομάδα The Forsythe Company υποστηρίζεται από την πόλη της Δρέσδης και το κρατίδιο της Σαξωνίας όπως και από την πόλη της Φραγκφούρτης και το κρατίδιο της Έσσης.

Πρώτη παράσταση: 2 Φεβρουαρίου 2006, Βερολίνο, (spieltzeiteuropa, Haus der Berliner Festspiele).

Περιγραφή Μέρος I + II: «Clouds after Cranach»
Μέρος III: «Study III»


Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Φωτισμοί: William Forsythe.
Μουσική: David Morrow, Thom Willems.
Κείμενο: Dana Caspersen, William Forsythe, David Kern.
Κοστούμια: Satoru Choko, Dorothee Merg.
Ηχητικός σχεδιασμός - Σύνθεση: Dietrich Kruger, Niels Lanz Φωνητική επεξεργασία / προγραμματισμός dsp: Andreas Breitscheid / Oliver Pasquet / Manuel Poletti σε συνεργασία με το Forum Neues Musiktheater, Staatsoper Stuttgart.
Ερμηνεύουν: Yoko Ando, Esther Balfe, Francesca Caroti, Dana Caspersen, Marthe Krummenacher, Roberta Mosca, Nicole Peisl, Jone San Martin, Elizabeth Waterhouse, Cyril Baldy, Amancio Gonzalez, David Kern, Ioannis Mantafounis, Fabrice Mazliah, Christopher Roman, Yasutake Shimaji, Ander Zabala.