Διαδραστική εγκατάσταση 'City of Abstracts'

27.06.2007
Τον εικαστικό εαυτό του γνωστού Αμερικανού χορογράφου Ουίλιαμ Φόρσαϊθ θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε για πρώτη φορά με τη διαδραστική εγκατάσταση 'City of Abstracts' (2003), στη διάρκεια της οποίας στρέφει το φακό της κάμερας στους ανθρώπους μιας πόλης και στην κίνησή τους στους δρόμους, στα τρένα, στα πεζοδρόμια, ενώ προβάλλει τη μορφή τους σε γιγαντοοθόνη.

Event: Eγκατάσταση του William Forsythe, City of Abstracts - The Forsythe Company
Που: Πειραιώς 260
Πότε: 22 Ιουνίου - 14 Ιουλίου, 21:00 - 1:00
Σχετικοί Σύνδεσμοι: www.philipbussmann.com, www.theforsythecompany.de.

Τον εικαστικό εαυτό του γνωστού Αμερικανού χορογράφου Ουίλιαμ Φόρσαϊθ θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε για πρώτη φορά με τη διαδραστική εγκατάσταση 'City of Abstracts' (2003), στη διάρκεια της οποίας "στρέφει το φακό της κάμερας στους ανθρώπους μιας πόλης και στην κίνησή τους στους δρόμους, στα τρένα, στα πεζοδρόμια, ενώ προβάλλει τη μορφή τους σε γιγαντοοθόνη".

Στην 30χρονη χορογραφική του πορεία ο Ουίλιαμ Φόρσαϊθ, πέρα από το πάθος του με την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία, δεν άργησε να αποκαλύψει μιαν εκλεκτική προτίμηση για τις πλαστικές τέχνες, όταν από το 2002 και μετά έκανε ριζοσπαστική στροφή στις αναζητήσεις του.

"(...) Κινήσεις και παύσεις, ταχύτητες και κατευθύνσεις, ευθείες και καμπύλες εξελίσσονται σε μια περίπλοκη χορογραφία σπειροειδών ή τεντωμένων σωμάτων. Το σκηνικό του δρόμου μορφοποιείται σε ένα κάδρο παραισθήσεων που προσκαλεί τον περαστικό να συμβάλλει με την κίνησή του, καθώς γίνονται θεατές σ’ αυτήν την περίπλοκη και αδιόρατη χορογραφία, στην οποία ήδη συμμετείχαν".

Η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί και στο σταθμό ΗΣΑΠ, στο Θησείο.

Ανάπτυξη λογισμικού βίντεο: Philip Bußmann
Διεύθυνση παραγωγής: Julian Gabriel Richter