1ο Φεστιβάλ Αττικού Άλσους

29.06.2007
Ο κύκλος εκδηλώσεων του Αττικού Άλσους, ένας επιτυχημένος καλλιτεχνικός θεσμός, αποκτά τον τίτλο του Φεστιβάλ! Το 1ο Φεστιβάλ του Αττικού Αλσους εγκαινιάζεται στις 2 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου. Χωρισμένο σε πέντε ενότητες, περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, χορό, θέατρο για παιδιά και ποίηση.

Οι εκδηλώσεις του Αττικού Αλσους αλλάζουν πρόσωπο και μορφή, αναβαθμίζονται και μετατρέπονται σε ένα μεγάλο φεστιβάλ για το θέατρο, τη μουσική, τον χορό και την ποίηση, που θα διαρκέσει δυόμισι μήνες, από τις 2 Ιουλίου μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου.

Οι παραστάσεις του «1ου Φεστιβάλ Αττικού Αλσους», ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται περίπου στα 300.000 ευρώ, θα έχουν συμβολικό ή μηδενικό εισιτήριο.

«Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων θα λειτουργήσει σαν πολιτισμική ομπρέλα, ενισχύοντας πρωτοβουλίες και κινήσεις που γίνονται στην Αθήνα από πρόσωπα και φορείς», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης κατά την παρουσίαση της νέας στρατηγικής για τον Πολιτισμό για την Αθήνα.

Στόχος του είναι να αποκτήσει η πόλη διεθνή ρόλο, να αξιοποιηθούν οι άνθρωποι της τέχνης και οι πολιτιστικές δομές που διαθέτει ο δήμος να εκσυγχρονιστούν και να διευρύνουν τις χρήσεις τους.

«Για το έργο αυτό θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις από το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, τα ΠΕΠ, τα πολιτιστικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το ειδικό πρόγραμμα διαπολιτισμικού διαλόγου 2008, με στόχο οι ενέργειές μας να μην επιβαρύνουν τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός παρουσίασε χθες και το νέο του λογότυπο, έναν ήλιο-σύμβολο του θεού Απόλλωνα. Για το άμεσο μέλλον έχει σχεδιάσει ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Πνύκα, με δωρεάν είσοδο και με διεθνούς φήμης προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων με βάση τις νέες τεχνολογίες και ένα μεγάλο πρόγραμμα εξωσχολικής εκπαίδευσης.

Τέλος, ανακοινώθηκε το ότι θα παρουσιαστούν σημαντικές εκδηλώσεις, όπως το αφιέρωμα στον Ακη Πάνου, σε συμπαραγωγή πλέον με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Από τη θεατρική και τη μουσική σκηνή του Αττικού Αλσους θα παρελάσουν αυτό το καλοκαίρι τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου και του τραγουδιού, όπως οι: Θύμιος Καρακατσάνης, Σταμάτης Φασουλής, Κώστας Βουτσάς, Νατάσσα Γερασιμίδου, Νικήτας Τσακίρογλου, Τάσος Χαλκιάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νότης Μαυρουδής, Σαββίνα Γιαννάτου, Διονύσης Τσακνής κ.ά.

Η έναρξη στις 2 Ιουλίου θα γίνει με το παιδικό έργο «Οι τρεις Σωματοφύλακες και τα Διαμάντια της Βασίλισσας», από την Κάρμεν Ρουγγέρη.