Blood Moon: η εκδίκηση της αγνότητας

12.11.2001
Με ένα έργο που χαρακτηρίζεται ωμό και βάναυσο, το "Blood Moon" του Νίκολας Καζάν θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου το Θέατρο Τόπος Αλλού. Ποια είναι τα πρότυπα που κατασκευάζει ο δυτικός κόσμος, ο ξέφρενος καλπασμός της παγκοσμιοποίησης, η ιδεολογία της αγριότητας; Κι αυτή η ασυγκράτητη επέλαση του κυνικού πως αντιμετωπίζεται; Πόσο μπορεί να υπομένεται ο πόνος και η ταπείνωση; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που προκαλεί το έργο Blood Moon.
Με ένα έργο που χαρακτηρίζεται ωμό και βάναυσο, το "Blood Moon" του Νίκολας Καζάν θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου το Θέατρο Τόπος Αλλού.
Ποια είναι τα πρότυπα που κατασκευάζει ο δυτικός κόσμος, ο ξέφρενος καλπασμός της παγκοσμιοποίησης, η ιδεολογία της αγριότητας; Κι αυτή η ασυγκράτητη επέλαση του κυνικού πως αντιμετωπίζεται; Πόσο μπορεί να υπομένεται ο πόνος και η ταπείνωση; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που προκαλεί το έργο Blood Moon.
Το έργο διαδραματίζεται σε μία παγκόσμια πρωτεύουσα, όπου ο δαίμονας της βίας συγκρούεται με τον άγγελο της αθωότητας και η μάχη είναι ανελέητη. Η προδομένη αγνότητα ανταποδίδει με τρόπο άγριο τα χτυπήματα. Ενα ωμό έργο με αναφορές στις πιο άγριες εικόνες της μυθολογίας.

Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή. Η μετάφραση είναι της Γωγώς Αντζολετάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Μίκας Πανάγου και η μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Νικολάου, Ελενα Καστανά, Στάθης Σύρος, Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος.