Νέος συγγραφέας για τον Τζέιμς Μποντ

12.07.2007
Ο Σεμπάστιεν Φολκς είναι ο συγγραφέας που επελέγη για να γράψει το νέο επίσημο εγκεκριμένο μυθιστόρημα «Τζέιμς Μποντ».
Ο Σεμπάστιεν Φολκς είναι ο συγγραφέας που επελέγη για να γράψει το νέο επίσημο εγκεκριμένο μυθιστόρημα «Τζέιμς Μποντ».

Ο Βρετανός συγγραφέας -στα βιβλία του οποίου συμπεριλαμβάνονται τα «Birdsongs» και «Σάρλοτ Γκρέι»- είχε δεχθεί την πρόταση να αναλάβει τη συγκεκριμένη αποστολή, από το Ιδρυμα Φλέμινγκ, από τον περασμένο χρόνο, αλλά η ταυτότητά του παρέμενε μυστική.
Το 15ο βιβλίο με τον μυστικό πράκτορα, που θα έχει τίτλο «Devil May Care», σύμφωνα με τον Σεμπάστιεν Φολκς διαδραματίζεται «στις πιο συγκλονιστικές πόλεις του κόσμου», στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η έκδοσή του αναμένεται να γίνει στις 28 Μαϊου του επόμενου έτους για να σηματοδοτήσει την εκατονταετηρίδα των γενεθλίων του Ιαν Φλέμινγκ.

Ο 54χρονος Φολκς είπε επίσης ότι το καινούργιο του βιβλίο «είναι 80% Φλέμινγκ», ενώ παραδέχθηκε πως του προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι τα μέλη του Ιδρύματος Φλέμινγκ επέλεξαν αυτόν για κάτι τέτοιο.

«Τους είπα ότι δεν είχα διαβάσει τα βιβλία του από τότε που ήμουν 13 ετών, αλλά ότι αν τα ξαναδιάβαζα και τα απολάμβανα το ίδιο και μπορούσα να καταλάβω ότι μπορούσα να κάνω κάτι στο ίδιο ύφος, τότε με χαρά μου να το σκεφτώ» σημείωσε ο Φολκς, ο οποίος τελικά διάβασε με ενθουσιασμό τα βιβλία, από τα οποία και θα κρατήσει τα πιο «ουσιαστικά και διασκεδαστικά στοιχεία τους».