Ονειρικές περιπλανήσεις με χρώματα

16.07.2007
Εμπνευσμένα από τα καλοκαίρια της στο Πλωμάρι είναι τα καινούργια έργα της ζωγράφου Χαράς Παπαθεοδώρου, τα οποία θα εκθέσει, πού αλλού, στη Λέσβο.
Εμπνευσμένα από τα καλοκαίρια της στο Πλωμάρι είναι τα καινούργια έργα της ζωγράφου Χαράς Παπαθεοδώρου, τα οποία θα εκθέσει, πού αλλού, στη Λέσβο. Αρχικά, από την 1η έως τις 10 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πλωμαρίου, και από τις 19 έως τις 28 του ίδιου μήνα στο φουαγιέ του Θεάτρου Μυτιλήνης.

Η ενότητα έργων «Το δικό μου Πλωμάρι» φανερώνει ένα παιχνίδι ανάμεσα στο φανταστικό και στην πραγματικότητα, όπου τα καλντερίμια, οι πλατείες και οι ακρογιαλιές μετουσιώνονται σε ονειρικές αναπολήσεις. Για τη δουλειά αυτή η ζωγράφος διαφοροποιήθηκε από την προηγούμενη, καθώς χρησιμοποιεί τη μεικτή τεχνική του κολάζ και του σχεδίου με σινική μελάνι. «Ένα διάλειμμα απελευθέρωσης από τα καθιερωμένα», λέει η ίδια.

Η Χαρά Παπαθεοδώρου σπούδασε τέχνη στην Αθήνα και στο Μόντρεαλ, όπου πήρε και διδακτορικό στην Ιστορία της Τέχνης. Έχει παρουσιάσει δουλειά της και σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως το 1971 στην Β Τριενάλε στο Νέο Δελχί ή το 1972 στην έκθεση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Τέχνης, στις Βρυξέλλες, όπου τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο.