Ο συγγραφέας Ian Rankin έρχεται στην Ελλάδα

26.10.2009
Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Ian Rankin έρχεται στα καταστήματα Public με αφορμή τον Μήνα Αστυνομικής Λογοτεχνίας!
Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Ian Rankin έρχεται στα καταστήματα Public με αφορμή τον Μήνα Αστυνομικής Λογοτεχνίας!

Την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, ο Ian Rankin επισκέπτεται το κατάστημα Public Συντάγματος για μια δημόσια συζήτηση με τον Θανάση Λάλα με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του με τίτλο «Όλες οι πόρτες ανοιχτές», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Public Views.

Η επιλογή του Ιan Rankin στο πλαίσιο του αφιερώματος του Public στην αστυνομική λογοτεχνία, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς ο συγκεκριμένος συγγραφέας αποτελεί μια από τις διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου.

Γνωστά για τις περιπέτειες του κυνικού και περιθωριακού σκοτσέζου επιθεωρητή Ρέμπους, τα βιβλία του Ian Rankin φιγουράρουν στις λίστες των best sellers, ενώ του έχουν χαρίσει τον τίτλο του πιο δημοφιλούς συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Ιαν Rankin έχει τιμηθεί με το βραβείο Chandler-Fulbright, CWA Dagger για το καλύτερο αστυνομικό διήγημα του έτους 1992, με το βραβείο Gold Dagger στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος, με το Edgar Allan Poe για το μυθιστόρημά του «Οι αναστημένοι» και με το CWA CARTIER DIAMOND DAGGER για τη συνολική προσφορά του στην αστυνομική λογοτεχνία. Ζει στο Εδιμβούργο, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Το νέο βιβλίο του, «Όλες οι πόρτες ανοιχτές,» παρουσιάζει έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία με πολύ χρόνο στη διάθεσή του και τον διάβολο στην ψυχή του, ο οποίος αναζητά κάτι να τον συναρπάσει, κάτι που μπορεί να δώσει νέο νόημα στην ύπαρξή του. Μια τυχαία συνάντηση σε μια δημοπρασία τού προσφέρει αυτήν ακριβώς την ευκαιρία. Του προτείνουν να λάβει μέρος στη διάπραξη του τέλειου εγκλήματος.

Ο στόχος: έργα τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη της Σκοτίας. Το κόλπο: να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας τη ληστεία, χωρίς κανείς να αντιληφθεί ποτέ ότι διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα. Σύντομα όμως θα συνειδητοποιήσει πως στα βαθιά νερά του υπόκοσμου είναι πολύ εύκολο να πνιγείς...

Τα Public πιστά στην αρχική τους δέσμευση φέρνουν το κοινό τους σε επαφή με διακεκριμένες προσωπικότητες, από το χώρο της λογοτεχνίας και όχι μόνο. Η επίσκεψη του Ian Rankin αποτελεί μόνο την αρχή!