Prodigy took us to the hospital

20.09.2010
Το Tae Kwo do δεν είναι συναυλιακός χώρος. Να το επαναλάβω λίγο πιο δυνατά; ΤΟ TAE KWO DO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. Η Detox της μάλλον έχει αυτοκτονικές τάσεις και γουστάρει ν’ ακούει άσχημα σχόλια. Αλλιώς δεν εξηγείται πως καταστρέφει τις συναυλίες που διοργανώνει πηγαίνοντας τες στο συγκεκριμένο χώρο και να αδικεί μπάντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διπλάσια πώρωση αν έπαιζαν σε άλλες σκηνές.

Το Tae Kwo do δεν είναι συναυλιακός χώρος. Να το επαναλάβω λίγο πιο δυνατά; ΤΟ TAE KWO DO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. Η Detox μάλλον έχει αυτοκτονικές τάσεις και γουστάρει ν’ ακούει άσχημα σχόλια. Αλλιώς δεν εξηγείται πως καταστρέφει τις συναυλίες που διοργανώνει πηγαίνοντας τες στο συγκεκριμένο χώρο και να αδικεί μπάντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διπλάσια πώρωση αν έπαιζαν σε άλλες σκηνές. Το συγκεκριμένο γήπεδο έχει χειρότερη ακουστική κι από παρακμιακό κλαμπ και ο εξαερισμός του δοκιμάζει τις αντοχές σου μέχρι να φτάσεις στα όρια σου. Και το χειρότερο; Αισθάνεσαι τελείως ηλίθιος που ενώ ξέρεις πως θα είναι η κατάσταση πηγαίνεις ξανά.

Έτσι και οι Prodigy (οι οποίοι βγήκαν μετά από μιάμιση ώρα) ήταν καταδικασμένοι να ακούγονται τραγικά με μπουκωμένα μπάσα, την κιθάρα ν’ ακούγεται ίσα ίσα και τις φωνές τους λες και ξελαρυγγιάζονταν χωρίς μικρόφωνο. Μια φασαρία δηλαδή που καταλάβαινες ποιο κομμάτι έμπαινε μετά από ένα λεπτό αφού οι μελωδίες ήταν αδύνατο ν’ ακουστούν μέσα σ’ όλο αυτό το βασανιστήριο των αυτιών και του νευρικού σου συστήματος.

Χαραμίστηκαν εντελώς γιατί είχαν ένα πρόγραμμα που είχε τα πάντα, όλα τα κλασσικά παλιά κομμάτια τους που ήθελες ν’ ακούσεις σαν τρελός live και λιγότερα καινούρια (που εννοείται είναι πολύ καλά), πολύ ενέργεια και όλη τη διάθεση να κάνουν μια εμφάνιση που θα τη θυμάσαι όλη τη συναυλιακή ζωή σου. Αλλά αντί για το τελευταίο, την επόμενη μέρα σου έχουν μείνει ελάχιστα καλά, μόνο το σύννεφο του καπνού που δεν διαλυόταν ποτέ , νομίζεις ότι σου χει χαθεί όλο το οξυγόνο και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κόσμου έχει ακριβώς την ίδια εντύπωση.

Προσωπικά πρώτη φορά βγήκα έξω κατά τη διάρκεια συναυλίας επειδή νόμιζα ότι θα καταρρεύσω από την αποπνικτική ατμόσφαιρα και πρώτη φορά είδα τόσα πολλά άτομα να είναι στην ίδια κατάσταση. Κι όσο για τους γνωστούς κάφρους που έρχονται σ 'όλες τις συναυλίες απλά για να σπάσουν και δημιούργησαν επεισόδια είναι πολύ βαρετό να σχολιαστεί για εκατοστή φορά.

Το που θα μπορούσαν να παίξουν οι Prodigy και να μη χαντακωθούν δεν μπορεί να το πει κανείς από μας γιατί υπάρχουν και άλλα στη μέση αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η αρπαχτή του Tae kwo do δεν είναι η μόνη λύση.

Κική Παπαδοπούλου