Έκθεση Αχιλλέα Χρηστίδη στη Σκουφά

04.11.2009
Αντισυμβατική προσωπικότητα, με μεσογειακό ταμπεραμέντο ο Αχιλλέας Χρηστίδης παρουσιάζει τη νέα του τολμηρή δουλειά, στη γκαλερί Σκουφά από τις 10 Νοεμβρίου. Πρόκειται ειδικότερα για επιλογές έργων των τριών τελευταίων χρόνων.
Αντισυμβατική προσωπικότητα, με μεσογειακό ταμπεραμέντο ο Αχιλλέας Χρηστίδης παρουσιάζει τη νέα του τολμηρή δουλειά, στη γκαλερί Σκουφά από τις 10 Νοεμβρίου. Πρόκειται ειδικότερα για επιλογές έργων των τριών τελευταίων χρόνων.

Με έντονη θεατρικότητα, προσωπογραφίες ή εσωτερικά χώρων, τα έργα του, εκπέμπουν άγρια δυναμική και αύρα παθιασμένης έντασης. Ο Αχιλλέας Χρηστίδης «βομβαρδίζει» τον θεατή της δουλειάς του με εικόνες ήχους και εκρηκτικά χρώματα και τον ταξιδεύει σε μέρη μακρινά. Οι σκέψεις και οι εμπνεύσεις του είναι θυελλώδεις. Οι φαντασιώσεις της τέχνης του αποκτούν σχήμα και μορφή, μέσα από μια ιδιαίτερη εντελώς προσωπική οπτική.

Διαγράφει αυτοτελείς ιστορίες άλλοτε με κρυμμένους συμβολισμούς και άλλοτε με εναλλασσόμενες αλληγορίες και εντάσεις, εισάγει τον αποδέκτη της δουλειά του στα μυστικά έγκατα του έργου του. Η θεματογραφία του αποτελεί έναν μικρόκοσμο από εσωτερικά δωματίων, φράγματα, καταρράκτες, δένδρα που τα ραπίζει ο άνεμος, μισάνοιχτα παράθυρα στην σιωπηλή απεραντοσύνη του τοπίου, θύελλες, φάρους, ηλεκτροφόρα καλώδια, σπιτάκια που μοιάζουν ακατοίκητα, πορτραίτα κ.α.

Με έναν ποιητικό ρεαλισμό δημιουργεί σκηνικά, μετατρέποντας τα σε σκληρές θεατρικές σκηνές αναδύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο, τη φθορά, την αποσύνθεση, την εγκατάλειψη και τον τρόμο. Τα έργα του μεταδίδουν έναν ερωτισμό και διαγράφονται άλλοτε βίαια και απειλητικά και άλλοτε εύθραυστα, ευάλωτα και τρωτά.

«Το έργο του Αχιλλέα Χρηστίδη είναι αντισυμβατικό, απροσδόκητο, τολμηρό, μαγικό, ανεξάντλητο και πρέπει να αντιπροσωπεύει μια αόρατη απειλή για την καθαρή πλήξη που κυριαρχεί στις μέρες μας», γράφει η ιστορικός τέχνης Ελένη Αθανασίου. «Οι καινοτομίες της καλλιτεχνικής του δημιουργίας τον ωθούν σε καινούργιες κατακτήσεις οι οποίες με την σειρά τους γονιμοποιούν τις αναζητήσεις του στην τέχνη. Το ταλέντο του με την τολμηρή του ιδιοσυγκρασία και την ισχυρή του προσωπικότητα άνθισε στο μέγιστο με απέραντη απλότητα.


Info

Τι Έκθεση ζωγραφικής Αχιλλέα Χρηστίδη

Που: Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι

Τηλ. 210-3643025, 210-3603541

Διάρκεια έκθεσης 10-30 Νοεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας : Δευτ-Σαβ 10.00-15.30, Τρ-Πεμ-Παρ 17.30-21.00, Τετ 18.00-21.00.

Website: www.skoufagallery.gr