Μινέττι, ένα πορτραίτο του καλλιτέχνη όταν γεράσει!

15.10.2007
To Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στα 42 Δημήτρια, παρουσιάζει το έργο «Minetti - ένα πορτραίτο του καλλιτέχνη όταν γεράσει» (Β΄εκδοχή) του Τόμας Μπέρνχαρντ σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού.

Τι: «Μινέττι, ένα πορτραίτο του καλλιτέχνη όταν γεράσει» του Τόμας Μπέρνχαρτ από το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης
Πού: Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
Πότε: 17-21 Οκτωβρίου
Είσοδος: 15€, 10€ Φοιτητικό

To Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στα 42α Δημήτρια, παρουσιάζει το έργο «Minetti - ένα πορτραίτο του καλλιτέχνη όταν γεράσει» (Β΄εκδοχή) του Τόμας Μπέρνχαρντ σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού. Στον ομώνυμο ρόλο ο Δημήτρης Βάγιας.

Η παράσταση θα ανέβει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στις 17 με 21 Οκτωβρίου 2007 και είναι μια νέα εκδοχή του έργου, μετά την επιτυχία που είχε η περυσινή αντίστοιχη παράσταση, που δόθηκε στο ΒΑR SANTE.

Ο αυστριακός συγγραφέας Τόμας Μπέρνχαρντ γράφει το 1976 το έργο «Μινέττι, ένα πορτραίτο του καλλιτέχνη όταν γεράσει». Ο τίτλος παραπέμπει τόσο στο μυθιστόρημα του Τζέιμς Τζόις «Το πορτραίτο του καλλιτέχνη» όσο και στον πίνακα «ένα πορτραίτο του καλλιτέχνη όταν είναι νέος» του μεγαλύτερου Βέλγου ζωγράφου του 20ού αιώνα Τζέιμς Ένσορ (1860-1949).

Το όνομα «Μινέττι» δόθηκε από τον συγγραφέα προς τιμή του αγαπημένου του ηθοποιού Μπέρνχαρντ Μινέττι (1905-1999) που πρωτόπαιξε τον ομώνυμο ρόλο το 1976 σε σκηνοθεσία Κλάους Πάυμαν.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Σουζάνα Ιωαννίδου (με τη συνεργασία του Πέτρου Ζηβανού)
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζηβανός
Σκηνικά - κουστούμια - μάσκες: Ορέστης Μεσοχωρίτης
Μουσική: Γιώργος Χούχος
Φωτισμοί: Ευγενία Σαρηπανίδου
Κίνηση: Σταύρος Κώττας
Δ/νση παραγωγής: Γιάννης Γκουντάρας
Διανομή:
Μινέττι - Δημήτρης Βάγιας
Κυρία - Όλγα Αλεξανδοπούλου
Ρεσεψιονίστ - Γιάννης Γκουντάρας
Γκρουμ - Ορέστης Μεσοχωρίτης
Κορίτσι - Μαργαρίτα Παπαγιάννη

Συμμετέχουν ακόμη εννέα νέοι ηθοποιοί.