Ανοιχτή διάλεξη 'The Desiring Body in Dance'

13.10.2007
Γιατί παρακολουθούμε χορό; Γιατί καθόμαστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για να παρακολουθήσουμε χορευτές να εκτελούν μια χορογραφία, να διασχίζουν τη σκηνή δημιουργώντας το συγκεκριμένο ρυθμό και την ατμόσφαιρα μιας παράστασης;
Γιατί παρακολουθούμε χορό;

Γιατί καθόμαστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για να παρακολουθήσουμε χορευτές να εκτελούν μια χορογραφία, να διασχίζουν τη σκηνή δημιουργώντας το συγκεκριμένο ρυθμό και την ατμόσφαιρα μιας παράστασης;

Σύμφωνα με τον Dr Gerald Siegmund, η απάντηση είναι απλή: γιατί το απολαμβάνουμε. Η απόλαυση που εισπράτουμε άλλωστε, ο τρόπος που διοχετεύεται και δομείται, είναι και το σημείο στο οποίο ο σπουδαίος θεωρητικός βασίζει τη διάλεξή του "Το Σώμα που Επιθυμεί στον Χορό".
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 4ης Βαλκανικής Πλατφόρμας Χορού που διοργανώνεται στην Αθήνα από τις 11 ως τις 13 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και είναι ανοιχτή στο κοινό με περιορισμένο όμως αριθμό συμμετεχόντων.

Επαγγελματίες του χορού και του θεάτρου, θεωρητικοί, δάσκαλοι ή απλοί θεατές που αγαπούν τις παραστατικές τέχνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό μέσω e-mail: [email protected].

Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,
Αίθουσα Συνεδριακού 1
Ημερομηνία: Σάββατο 13 Οκτωβρίου
Ώρα: 10:30 π.μ.