Δημοπρασία τέχνης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

22.10.2007
Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007 στην Πρώην Αίθουσα Συναλλαγών του Χρηματιστηρίου (Σοφοκλέους 10) θα δημοπρατηθούν 81 έργα τέχνης, που ανήκουν στην προσωπική συλλογή του Έλληνα επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007 στην Πρώην Αίθουσα Συναλλαγών του Χρηματιστηρίου (Σοφοκλέους 10) θα δημοπρατηθούν 81 έργα τέχνης, που ανήκουν στην προσωπική συλλογή του Έλληνα επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Το 100% των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».
Τα έργα θα εκτεθούν στο κοινό από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου στο Παλαιό Χρηματιστήριο, Πεσμαζόγλου 1, και η δημοπρασία θα λάβει χώρα στην Πρώην Αίθουσα Συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σοφοκλέους 10, στις 22 Οκτωβρίου στις 8:00μ.μ.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει πολλά δείγματα της Νεοελληνικής Tέχνης, έργα γνωστών και ανερχόμενων Eλλήνων καλλιτεχνών που αποτυπώνουν τους εικαστικούς προσανατολισμούς των τελευταίων δεκαετιών. Μεταξύ των καλλιτεχνών περιλαμβάνονται κορυφαία ονόματα της νεότερης και σύγχρονης Ελληνικής τέχνης όπως των, Kωνσταντίνου Παρθένη, Αιμίλιου Προσαλέντη, Σπύρου Βασιλείου, Μάριου Πράσινου, Γιάννη Γαϊτη, Γιάννη Τσαρούχη, Αλέξη Ακριθάκη, Γιώργου Μαυροϊδη, Παναγιώτη Τέτση, Αλέκου Φασιανού, Αχιλλέα Δρούγκα. Η συνολική αξία της συλλογής εκτιμάται μεταξύ € 200,000 και € 300,000.

Μερικά από τα έργα που θα δημοπρατηθούν είναι:

Παρθενώνας του Γιάννη Γαϊτη
Φτού και απ’ την αρχή του Σπύρου Βασιλείου
Ρόδια του Παναγιώτη Τέτση
Αλληγορική σύνθεση του Κωνσταντίνου Παρθένη
Γυναικείο γυμνό με πεταλούδες του Γιώργου Μαυροϊδη
Γεωμετρικό του Μάριου Πράσινου
Δρόμος του Αλέξη Ακριθάκη
Στο βυθό της Μαρίας Φιλοπούλου