Caveman (****)

19.10.2007
Αν αναρωτιέστε γιατί οι άνδρες όταν χάνονται δεν ρωτούν ποτέ το δρόμο, γιατί δεν βρίσκουν ποτέ τα κλειδιά τους όταν βιάζονται να φύγουν, ή ακόμη γιατί πετάνε επιδεικτικά σχεδόν, το βρεγμένο μπουρνούζι πάνω στο κρεβάτι... τότε έχετε επιλέξει το σωστό έργο!

To έργο: Αν αναρωτιέστε γιατί οι άνδρες όταν χάνονται δεν ρωτούν ποτέ το δρόμο, γιατί δεν βρίσκουν ποτέ τα κλειδιά τους όταν βιάζονται να φύγουν, ή ακόμη γιατί πετάνε επιδεικτικά σχεδόν, το βρεγμένο μπουρνούζι πάνω στο κρεβάτι... τότε έχετε επιλέξει το σωστό έργο!
Ο ήρωας του έργου είναι ο Σωτήρης. Συμπαθής και ευγενικός, αλλά ταυτόχρονα πρωτόγονος και τσαμπουκάς. Με άλλα λόγια ο μέσος Έλληνας. Ο Σωτήρης, μέσα από ένα καυγά με την γυναίκα του, βρίσκεται αναπάντεχα στο δρόμο, μαζί με όλα του τα πράγματα. Ξεκινώντας από το αρχικό ερώτημα που τον παιδεύει: "γιατί δεν τα βρίσκουνε οι άντρες με τις γυναίκες" ξεδιπλώνεται μια σειρά κωμικών καταστάσεων, από την προϊστορική εποχή, μέχρι σήμερα.

Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι: Η κωμωδία του Rob Becker, «CAVEMAN» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Coronet! Πρόκειται για τη μακροβιότερη σόλο παράσταση στην ιστορία του Broadway και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία - διασκευή Αναστασίας Παπαστάθη με τον Γεράσιμο Γεννατά στο ρόλο του Caveman.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για μία άκρως απολαυστική παράσταση που στηρίζεται αφενός μεν στο εξαιρετικά έξυπνο έργο του Rob Becker και αφετέρου δε στην πολύ καλή ερμηνεία του Γεράσιμου Γεννατά, ο οποίος ενσάρκωσε μοναδικά τον... άνθρωπο των σπηλαίων και μας έκανε «μάθημα» ανδρικής ψυχολογίας! Παράλληλα, η συμμετοχή του κοινού είναι καθοριστική σε όλη τη "διαδρομή" του έργου και... όταν μερικοί θεατές έχουν κέφια, απρόβλεπτες καταστάσεις λαμβάνουν χώρα!
Το έργο στηριζόμενο σε στην αρχέγονη αντιστοιχία, του άνδρα- κυνηγού και της γυναίκας- συλλέκτριας διεισδύει με χιούμορ στην ψυχή και τις συμπεριφορές των δύο φύλων και φωτίζει αγνωστες πτυχές τους.

Σε ποιον απευθύνεται: Σε όλους ανεξαιρέτως!

Πότε να πάω και που να παρκάρω:
Φροντίστε για τα εισιτήριά σας τουλάχιτοσν δυο- τρεις μέρες ρπιν την παράσταση?καθώς οι πρώτες παραστάσεις είναι ήδη sold out! Το θέατρο Coronet βρίσκεται στην οδό Φρύνης 11 (210-7912123) στο Παγκράτι. Επειδή η υπόθεση παρκάρισμα φαντάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας- προτιμήστε ή τα τριγύρω ιδιωτικά πάρκινγκ ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων :
Από 18 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη με Κυριακή έως τις 4 Νοεμβρίου στις 21.00!

Εισιτήρια
Πλατεία : 22 ευρώ
Εξώστης : 18 ευρώ
Φοιτητικό - Εξώστης : 15 ευρώ

Γεωργία Οικονομου