«Η Σιωπή πριν...» στη Μικρή Χώρα

09.11.2007
«Η Σιωπή πριν...» είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που θα παρουσιαστεί από τις 15 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στη νέα σκηνή του Θεάτρου Χώρα, «Μικρή Χώρα».
«Η Σιωπή πριν...» είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που θα παρουσιαστεί από τις 15 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στη νέα σκηνή του Θεάτρου Χώρα, «Μικρή Χώρα».

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες της Ομάδας «Κρίσιμη Μάζα», μέσω του πρωτοποριακού πολυθεάματος που ονομάζεται Devised Physical Theatre, σε σκηνοθεσία της Αλεξάνδρας Παυλίδου, θα καταθέσουν την προσωπική τους άποψη και συναισθήματα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το περιβάλλον σε συνέπεια των καταστροφών που προκαλεί ο άνθρωπος.

«Η Σιωπή πριν...» θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που βασανίζουν κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη όπως το τι άραγε θα μπορούσε να έπεται της σιωπής, σήμερα; Τι προηγήθηκε; Είναι αναπότρεπτη η σειρά των γεγονότων; Μήπως η ακόρεστη απληστία οδηγεί το είδος μας με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό του; κ.α.

Η πορεία βέβαια προς τις απαντήσεις τόσο σημαντικών ερωτημάτων προϋποθέτει από τους καλλιτέχνες μια μακροπρόθεσμη και πολυδιάστατη διαδικασία όπως συζητήσεις, προτάσεις, έρευνα στο Internet, συνεντεύξεις από ειδικούς επιστήμονες, ερωτήσεις σε φίλους, προσωπικές εμπειρίες, αντιρρήσεις, συμφωνίες και πάνω από όλα η ικανότητα αρμονικής συνεργασίας και αποδοχής διαφορετικών απόψεων.

Ακολουθεί ο αυτοσχεδιασμός, η ανεύρεση κοινών κωδικών επικοινωνίας πάνω στη σκηνή και πάλι ο αυτοσχεδιασμός, η επανάληψη των συζητήσεων και η γέννηση νέων ιδεών έκφρασης.

Αυτός είναι άλλωστε και ο πυρήνας του Devised Physical Theatre, το οποίο είναι μέσα στα θέματα του σύγχρονου κόσμου. Είναι πάντα, ή πρέπει να είναι, η ματιά των καλλιτεχνών στα σύγχρονα προβλήματα. Με νέες φόρμες ή κλασσικές, η κωμωδία, το δράμα, το γκροτέσκο, ο χορός και το τραγούδι δημιουργούν ένα ψηφιδωτό. Η γραμμική ροή του θεάτρου πρόζας μετατρέπεται σε μια ιμπρεσιονιστική σύνθεση εικόνων, ένα μοντάζ σκηνών, και ολοκληρώνεται σε πρωτοποριακό πολυθέαμα.

Από 15 Νοεμβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Τετάρτη ως Κυριακή, στη νέα σκηνή του Θεάτρου Χώρα
«Μικρή Χώρα», Ώρα έναρξης 21.00.
Τιμές εισιτηρίων: € 16 και € 20.

Ομάδα «Κρίσιμη Μάζα»
Ηθοποιοί
: Άντζελα Ελ Ζέιντ, Δημήτρης Μικιός, Στέλιος Τσέκερης, Αγγελική Τόμπρου, Μαρκέλλα Φανού
Σκηνοθεσία/Δραματουργία: Αλεξάνδρα Παυλίδου
Χορογραφίες: Άννα Καραμήτσου
Μουσική: Αλεξάνδρα Κεντρώτη
Σκηνικά/Κοστούμια: Σοφία Λογοθέτη
Φωτισμοί: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Βοηθός Παραγωγής: Δημήτρης Χατζίκος
Γραφίστας: Μάκης Παπαδόπουλος