Στο χορό των απεργιών και το Μπρόντγουεϊ!

12.11.2007
Εκτός από τους ηθοποιούς, ο υπόλοιπος «πλανήτης» του θεάματος στις ΗΠΑ είτε απεργεί είτε βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους απεργούς.
Εκτός από τους ηθοποιούς, ο υπόλοιπος «πλανήτης» του θεάματος στις ΗΠΑ είτε απεργεί είτε βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους απεργούς.

Στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Χόλιγουντ, χιλιάδες σεναριογράφοι απεργούν ενάντια στην πολιτική των μεγάλων στούντιο να μην τους αποδίδουν τα κέρδη που προκύπτουν από τα έσοδα των δημιουργημάτων τους στο Ιντερνετ. Η απεργία τους «κρατά» εδώ και έξι μέρες και πρώτα έχουν «πληγεί» τα μεγάλα τηλεοπτικά σόου που μεταδίδονται σε ώρες υψηλής τηλεθέασης, καθώς και αρκετές αμερικανικές σειρές

Οι εκπρόσωποι των «στούντιο» δηλώνουν πως ο διάλογος ανάμεσα σε εκείνους και τους σεναριογράφους πρέπει να συνεχιστεί, ωστόσο οι τελευταίοι δηλώνουν αμετακίνητοι από τα αιτήματα της απεργίας τους.

Στο χορό των απεργιών μπήκε για τα καλά και η καρδιά της θεατρικής σκηνής, το Μπρόντγουεϊ στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, όπου απεργούν οι τεχνικοί των σκηνικών. Η απεργία ήρθε ως αποτέλεσμα ενός κύκλου συνομιλιών ανάμεσα στους τεχνικούς και τους θεατρικούς παραγωγούς, που κράτησαν κοντά στους τρεις μήνες.

Η απεργία των τεχνικών δεν έχει χρονικό ορίζοντα. Τα βασικά αιτήματά της είναι η αύξηση των μισθών όπως και οι συνθήκες εργασίας τους. Ηδη στο Μπρόντγουεϊ οκτώ παραστάσεις ματαιώθηκαν.