Nεαροί καλλιτέχνες του διεθνούς μουσικού διαγωνισμού της ARD

19.11.2007
Οι βραβευμένοι νεαροί καλλιτέχνες του διεθνούς μουσικού διαγωνισμού της ARD γράφουν τον φετινό επίλογο για τις Ημέρες Γερμανικού Πολιτισμού...
Οι βραβευμένοι νεαροί καλλιτέχνες του διεθνούς μουσικού διαγωνισμού της ARD γράφουν τον φετινό επίλογο για τις Ημέρες Γερμανικού Πολιτισμού τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007, 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16, Τηλ: 210 3661000).

Ο ετήσιος διεθνής μουσικός διαγωνισμός της ARD (Κοινοπραξία των Τοπικών Τηλεοπτικών Σταθμών της Δημόσιας Γερμανικής Τηλεόρασης) ξεκίνησε το 1952 και διοργανώνεται από τη Βαυαρική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Μέρος στο διαγωνισμό μέχρι σήμερα έχουν πάρει πάνω από 11.000 μουσικοί και τραγουδιστές από 80 περίπου χώρες του κόσμου.

Σήμερα, ο διαγωνισμός αυτός, που την πρώτη χρονιά διεξήχθη ως διαγωνισμός πιάνου, καλύπτει όλες τις μουσικές κατηγορίες και συγκαταλέγεται στα κορυφαία γεγονότα της μουσικής ζωής στη Γερμανία.

Η διάκριση στο μουσικό διαγωνισμό της ARD υπήρξε το εφαλτήριο για τη σπουδαία καριέρα πολλών παγκοσμίως γνωστών καλλιτεχνών. Χάρη στην ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» πραγματοποιούνται στην Ελλάδα τρεις συναυλίες με τη συμμετοχή των βραβευμένων το 2006.

Οι συναυλίες αυτές θ’ αποτελέσουν και το πανηγυρικό πρόγραμμα με το οποίο θα κορυφωθούν οι Ημέρες Γερμανικού Πολιτισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα μουσικής δωματίου των Beethoven, Schumann, Martinu, Schubert, Brahms, R. Strauss, Chopin, Poulenc, Bujanovski.
Ερμηνεύουν: Marianna Shirinyan, Ben Kim, Akiko Yamada, Ilse Eerens, Pirmin Grehl, Dmitri Babanov.

(Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007, 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Τhessaloniki, Βασ. Όλγας 66).
Είσοδος ελεύθερη