"Το παράξενο κοντσέρτο" στο Παλλάς

21.12.2007
Το "Παράξενο Κονσέρτο" θα παρουσιαστεί στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ στις 21 και 22 Δεκεμβρίου - σε τέσσερις μοναδικές παραστάσεις - με καλλιτέχνες όπως: τραγουδιστές, χορευτές, μουσικοί, θηριοδαμαστές τσίρκου, ταχυδακτυλουργοί...

Τι: OBRAZTSOV PUPPET THEATRE - "Παράξενο Κονσέρτο"
Πού: Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ (CityLink, Βουκουρεστίου 5, 10564 Αθήνα)
Πότε: 21 και 22 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: Ταμείο Θεάτρου Παλλάς (Τηλ.: 210 3213100, Ώρες λειτουργίας ταμείων: Δευτέρα - Σάββατο: 09:00 - 20:00, τις ημέρες των Παραστάσεων: 09:00 - 21:00, Κυριακή: 12:00 - 20:00) και στο www.ticketart.gr.

Το Κρατικό Θέατρο Ομπρατσώφ ιδρύθηκε στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο του 1931. Ο δημιουργός και μόνιμος διευθυντής του Θεάτρου Σεργκέϊ Βλαντιμίροβιτς Ομπρατσώφ έχει τιμηθεί με τον τίτλο του Καλλιτέχνη του Λαού της Σοβιετικής Ένωσης και οι υπερμεγέθεις κούκλες του άψογα κατασκευασμένες και άρτια επιμελημένες εντυπωσίασαν και διασκέδασαν για δεκαετίες παιδιά και μεγάλους.

Σήμερα την Καλλιτεχνική Διεύθυνση έχει η κόρη του.

Από το 1939 το Κρατικό Θέατρο Ομπρατσώφ άρχισε να δίνει παραστάσεις για παιδιά και για ενήλικες με πρώτη το "Μαγικό Λυχνάρι του Αλαντίν".

Στα 76 χρόνια ύπαρξης του το Κρατικό Θέατρο Ομπρατσώφ έχει δώσει αναρίθμητες παραστάσεις στην Ευρώπης, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Ασίας, στις Αραβικές Χώρες κ.α. με ανεπανάληπτη επιτυχία.

Η τεχνική του Ομπρατσώφ συνίσταται στο να κάνει ανθρώπινες τις κούκλες χάρις στην εκπληκτική κατασκευή τους, τα ονειρεμένα κουστούμια, το μέγεθός τους αλλά και στο ότι παίζονται από ηθοποιούς (αυτό συνιστά παγκόσμια αποκλειστικότητα) οι οποίοι μιλούν την ελληνική γλώσσα, με αποτέλεσμα οι θεατές να αντιλαμβάνονται πλήρως τα δρώμενα επί σκηνής. Έτσι δημιουργείται ένας κόσμος γεμάτος ζωντάνια και αυθορμητισμό, όπου το φανταστικό εμπλέκεται με το πραγματικό.

Το ρεπερτόριο του κουκλοθέατρου Ομπρατσώφ περιλαμβάνει το παραμύθι, το λυρισμό, τη ποίηση, την παρωδία, τη σάτιρα... Και όλα αυτά παρουσιάζονται στην Ελληνική Γλώσσα.

Το "Παράξενο Κονσέρτο", που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ στις 21 και 22 Δεκεμβρίου - σε τέσσερις μοναδικές παραστάσεις - με καλλιτέχνες όπως: τραγουδιστές, χορευτές, μουσικοί, θηριοδαμαστές τσίρκου, ταχυδακτυλουργοί και καλλιτέχνες - ηθοποιοί που παρουσιάζουν μεγάλα κλασικά έργα.

Βεβαίως στο πρόγραμμα του "Παράξενου Κοντσέρτου" υπάρχουν και σκηνές από το "Μαγικό Λυχνάρι του Αλαντίν", την "Κάρμεν", τον "Δον Ζουάν", όλα παρουσιασμένα με την εκπληκτική τεχνική των ηθοποιών που χειρίζονται τις υπερμεγέθεις κούκλες.