"Ô Paris" στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

13.11.2007
Οι φωτογραφίες του Ιωάννη Κουμαριανού, οι οποίες τραβήχτηκαν για έναν πρωτότυπο οδηγό, μας ταξιδεύουν στο καθημερινό Παρίσι, με τρόπο συχνά ιδιαίτερα ποιητικό.
Οι φωτογραφίες του Ιωάννη Κουμαριανού, οι οποίες τραβήχτηκαν για έναν πρωτότυπο οδηγό και εκτίθενται στην Αίθουσα εκθέσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου, μας ταξιδεύουν στο καθημερινό Παρίσι, με τρόπο συχνά ιδιαίτερα ποιητικό.

Συγγραφέας του ταξιδιωτικού οδηγού για το Παρίσι (εκδόσεις Αλεκτρύων) είναι η Μαίρη Παναγιωτοπούλου, μία Ελληνίδα που έζησε για καιρό σ’ αυτήν την πόλη και την αγάπησε σαν δεύτερη πατρίδα της.

Ο Ιωάννης Κουμαριανός γεννήθηκε στον Πειραιά το 1974. Έχει σπουδάσει γραφικές τέχνες και φωτογραφία στην Αθήνα. Στο χώρο της διαφήμισης και της φωτογραφίας εργάζεται από το 1994, ενώ από το 2001 μεταφέρεται στην Άνδρο όπου και δραστηριοποιείται στο δικό του δημιουργικό γραφείο, e-waves Creations προσφέροντας υπηρεσίες D.T.P, φωτογραφίας και διαφήμισης στις Κυκλάδες αλλά και στην Αθήνα.

Η συνεργασία του με την Μαίρη Τσατσομοίρου Παναγιωτοπούλου τον οδήγησε στο Παρίσι για τις ανάγκες της έκδοσης του ταξιδιωτικού οδηγού της, με τίτλο Ô Paris! Το υλικό από αυτό το οδοιπορικό αποτέλεσε και την αφορμή για την πρώτη του προσωπική έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έκανε η Ίρις Κρητικού.

ΕΚΘΕΣΗ «Ô Paris !»
06/11/2007 - 20/11/2007
Αίθουσα εκθέσεων Γαλλικού Ινστιτούτου
Λεωφόρος Στρατού 2Α,
Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310821231