Αστρομαγειρέματα: Στην κουζίνα με τον Κώστα Λεφάκη

19.11.2007
Τι κοινό μπορεί να έχουν η μαγειρική και η αστρολογία; Η δημοσιογράφος και τηλεοπτική μαγείρισσα Κατιάνα Ματζαρίδου απαντά στο ερώτημα αυτό με ένα βιβλίο έκπληξη, τον πιο πρωτότυπο ζωδιακό τσελεμεντέ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μύρτος».
Τι κοινό μπορεί να έχουν η μαγειρική και η αστρολογία; Η δημοσιογράφος και τηλεοπτική μαγείρισσα Κατιάνα Ματζαρίδου απαντά στο ερώτημα αυτό με ένα βιβλίο έκπληξη, τον πιο πρωτότυπο ζωδιακό τσελεμεντέ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μύρτος».
Τα «Αστρομαγειρέματα» προήλθαν από τη συνεργασία της συγγραφέως με τον πασίγνωστο αστρολόγο Κώστα Λεφάκη και περιέχουν 122 συνταγές σε 36 ζωδιακά μενού, 3 για κάθε αστερισμό.


Χαρακτηριστικά η συγγραφέας τονίζει : «Ο μάγειρας αφουγκράζεται τις ορέξεις, διαβάζει το μυαλό και ανιχνεύει τις διαθέσεις. Ρίχνει στο τσουκάλι τις γνώσεις και όσα η διαίσθηση του αποκάλυψε και στοχεύει στην ευτυχία την ευδαιμονία, την ικανοποίηση που μπορεί να προσφέρουν ένα καλό δείπνο, ένα θρεπτικό γεύμα. Μελετώντας τα άστρα, τις πλανητικές επιρροές και τα ζώδια, μαθαίνουμε περισσότερα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, κατανοούμε συμπεριφορές, συλλέγουμε πληροφορίες που μας δίνουν τη δυνατότητα να εξυψώσουμε αυτήν την μορφή υλικής καθημερινότητας σε τελετουργικό ηδονισμό. Είτε είστε Λέων και αγαπάτε το καλό φαγητό, φροντίζοντας να καλείτε φίλους κάθε τόσο στο σπίτι, είτε ένας αθεράπευτα ρομαντικός Σκορπιός, που διοργανώνει τετ ?α-τετ υπό το φως των κεριών, είτε ένας ανήσυχος Δίδυμος, που θέλει να δοκιμάζει καινούργιες γεύσεις, το βιβλίο αυτό θα γίνει πολύτιμος σύμμαχος σας στην κουζίνα».

Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Κατιάνα Ματζαρίδου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες-Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά- έχει ζήσει κάποια χρόνια στη Γερμανία και έχει βάλει σκοπό της ζωής της να γυρίσει όλο τον κόσμο.
Έχει εργαστεί σε ημερήσιες εφημερίδες, εβδομαδιαία και μηνιαία περιοδικά και έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος εκδοτικών οίκων βιβλίων. Το έμφυτο ταλέντο της επικοινωνίας της αξιοποιείται εδώ και χρόνια από μεγάλες εταιρείες και ιδιώτες που «δανείστηκαν» την πένα και τις ιδέες της για να προωθήσουν προϊόντα και υπηρεσίες.
Τα τελευταία χρόνια φλερτάρει έντονα με την τηλεόραση. Έχει διατελέσει ρεπόρτερ, σχολιαστής, πανελίστρια και αρχισυντάκτρια σε διάφορες εκπομπές και κανάλια. Φέτος συνεργάζεται και εμφανίζεται στις εκπομπές «Τι θα φάμε σήμερα» του Star, όπου μαγειρεύει κωνσταντινοπολίτικες και μεσογειακές συνταγές.

Ο μεγάλος έρωτας της με τη διατροφή και τη μαγειρική ήταν η αφορμή της δημιουργίας του πιο πρωτότυπου site του είδους, του www.katiana.gr , που σημειώνει ρεκόρ επισκεψιμότητας. Τα τελευταία 11 χρόνια εργάζεται στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ, του οποίου είναι αρχισυντάκτρια και λόγω αυτής τη θέση διεκδικεί τον τίτλο της πιο κουτσομπόλας μαγείρισσας.