Ο Γκιούλιβερ και η Αλίκη στο Παλλάς!

06.12.2007
Το Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας έρχεται στο Παλλάς για τρεις μοναδικές παραστάσεις σε μια υπερπαραγωγή που έχει τίτλο "Fantasy Travelers".
Τι: Ο Γκιούλιβερ και η Αλίκη στο Παλλάς!
Πότε: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007
ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Πρωινή: 12.00
Απογευματινή: 16.00
Βραδινή: 20.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Διακεκριμένη Ζώνη: € 55
Α’ Ζώνη: € 45 ενήλικες / € 20 παιδικό
Β’ Ζώνη: € 38 ενήλικες / € 20 παιδικό
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ - ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: ΕΛΒΑ 210 6728080
SPECTACLES 210 3246888
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ INTERNET: www.ticketart.gr
ΤΑΜΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΑΛΛΑΣ

Το Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας έρχεται στο Παλλάς για τρεις μοναδικές παραστάσεις σε μια υπερπαραγωγή που έχει τίτλο "Fantasy Travelers".
Θα παρουσιαστούν με νέες τεχνικές (πολυμέσα - βίντεο - προβολές) δυο πολυαγαπημένα έργα, "Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ" του Jonathan Swift στο α’ μέρος και "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" του Lewis Carroll στο β’ μέρος.

Ο ναυτικός Γκιούλιβερ μετά από πολλές περιπλανήσεις, σαν άλλος Οδυσσέας, ταξιδεύει σε διάφορα παράξενα και μαγικά μέρη συναντά και έρχεται σε επαφή με άγνωστα - απίθανα αντικείμενα και όντα και βεβαίως γελά τελευταίος με τα παθήματα των εχθρών του.

Η Αλίκη σε ένα μοναδικό ταξίδι ανάμεσα σε γίγαντες και νάνους, χταπόδια που χορεύουν, λουλούδια που τραγουδούν, ζωντανά πιόνια σκακιού, ταξιδεύει πετώντας σε φανταστικά μέρη, αλλάζει μορφή κοιτώντας το μαγικό της καθρέφτη, συρρικνώνεται και εξαφανίζεται.
Η ιστορία του Μαύρου Θεάτρου ξεκινά από την Κίνα, όπου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αυτοκρατορική Αυλή. Ακολούθως μεταφέρθηκε στην Ιαπωνία, όπου «ζωντανεύει» κούκλες διαφόρων μεγεθών σε θεατροποιημένα παραμύθια.

Από την Άπω Ανατολή μεταφέρεται στην Ευρώπη και σπουδαίοι σκηνοθέτες, όπως ο Stanislavski ή πρωτομάστορες του κουκλοθέατρου όπως ο Lafaye χρησιμοποίησαν την τεχνική αυτή. Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 η τεχνική αυτή καλλιεργείται και αξιοποιείται στην Πράγα με αποτέλεσμα το Μαύρο Θέατρο σήμερα να είναι συνώνυμο αυτής της όμορφης πόλης.

Το Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας ιδρύθηκε από τον Pavel Marek (απόφοιτο της Θεατρικής Σχολής της Ακαδημίας Μουσικών Τεχνών της Πράγας) που σήμερα είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Σκηνοθέτης του.

Από το 2003 το Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας είναι το μοναδικό συγκρότημα Μαύρου Θεάτρου που συνεργάζεται με την Columbia Artists Management Inc (CAMI) προετοιμάζοντας και άλλα προγράμματα, και πραγματοποιώντας παραγωγές- παραστάσεις στο Broadway.