Παράξενο Κονσέρτο με κούκλες!

06.12.2007
Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, θα φιλοξενηθεί για τρεις μοναδικές παραστάσεις, το Κρατικό Θέατρο Ομπρατσώφ της Μόσχας με κούκλες, με το έργο "Παράξενο Κονσέρτο" και μάλιστα στην Ελληνική Γλώσσα.
Τι: Κρατικό Θέατρο Ομπρατσώφ της Μόσχας με κούκλες, με το έργο "Παράξενο Κονσέρτο"
Πότε: Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007
Ωρες Παραστάσεων:
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Πρωινή: 12.00
Απογευματινή: 16.00
Βραδινή: 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Διακεκριμένη Ζώνη: € 55
Α’ Ζώνη: € 45 ενήλικες / € 20 παιδικό
Β’ Ζώνη: € 38 ενήλικες / € 20 παιδικό

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ - ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: ΕΛΒΑ 210 6728080
SPECTACLES 210 3246888
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ INTERNET: www.ticketart.gr
ΤΑΜΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΑΛΛΑΣ


Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, θα φιλοξενηθεί για τρεις μοναδικές παραστάσεις, το Κρατικό Θέατρο Ομπρατσώφ της Μόσχας με κούκλες, με το έργο "Παράξενο Κονσέρτο" και μάλιστα στην Ελληνική Γλώσσα.

Ένα πολυθέαμα, στο οποίο συμμετέχουν καλλιτέχνες όπως: τραγουδιστές, χορευτές, μουσικοί, θηριοδαμαστές τσίρκου, ταχυδακτυλουργοί αλλά και ηθοποιοί που παρουσιάζουν μεγάλα κλασικά έργα.

Δεν είναι από τους χαρακτήρες που κοροϊδεύουμε, αλλά πρόκειται για καλλιτέχνες που με την "φάλτσα" ερμηνεία τους, τα κάνουν θάλασσα!
Γελάμε με τον ανιαρό ακαδημαϊσμό, τον υπερβολικό εγωισμό, την εξεζητημένη κουλτούρα και τον παραλογισμό της μίμησης.

Τέτοιοι καλλιτέχνες υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Αρέσουν σε κάποιους ανθρώπους και φυσικά κοροϊδεύουμε και τους καλλιτέχνες και αυτούς που τους αρέσουν.

- Παραδείγματος χάριν, ένας βιολοντσελίστας πολύ ...μεγαλοπρεπής, εμφανίζεται μπροστά σας. Πιστεύει ότι είναι εμπνευσμένος συνθέτης κλασσικής μουσικής. Το αποτέλεσμα όμως είναι αξιοδάκρυτο!

- Ένας τραγουδιστής που καμαρώνει για την τέλεια γνώση της ιταλικής σχολής τραγουδιού, δεν αντιλαμβάνεται ότι το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του εμποδίζει τους ακροατές να καταλάβουν ποιο τραγούδι ερμηνεύει...

- Χορευτές εκτελούν ένα παθητικό ταγκό του παλιού καιρού. Χορωδίες τσιγγάνικες, που άλλοτε ήταν της μόδας και είχαν γίνει δημοφιλείς ατραξιόν στα ευρωπαϊκά και στα αμερικανικά καμπαρέ.

- Μια καλλιτέχνης του τσίρκου παρουσιάζει τα θαυμαστά επιτεύγματά της στην εκπαίδευση των άγριων θηρίων.

- Ένα αστέρι της οπερέτας και ο καβαλιέρος της εκτελούν ένα ερωτικό ντουέτο πολύ πικάντικο...

- Επίσης θα... ακούσουμε μια φημισμένη Γαλλίδα τραγουδίστρια από το Παρίσι, την Μαρί Ζύπ, το φωνητικό λατινο - αμερικάνικο τρίο "Λός Σαμούντζας" και ένα πρωτοποριακό κουιντέτο το "Μπλάμ 72" που το διευθύνει ο Βολντεμάρ σε "στυλ" παραδοσιακού βαριετέ του εξωτερικού.

Ο σύνδεσμος μεταξύ όλων των ατραξιόν γίνεται από έναν κομφερασιέ που η ματαιοδοξία του, η έλλειψη φινέτσας και η κτυπητή υπεροψία του συνθέτουν τη μορφή ενός από τους πιο "γκροτέσκ" θεατρικούς χαρακτήρες!

Βεβαίως στο πρόγραμμα του "Παράξενου Κοντσέρτου" υπάρχουν και σκηνές από το "Μαγικό Λυχνάρι του Αλαντίν", τη "Κάρμεν", το "Δον Ζουάν", όλα παρουσιασμένα με την εκπληκτική τεχνική των ηθοποιών που χειρίζονται τις υπερμεγέθεις κούκλες.

Το Κρατικό Θέατρο Ομπρατσώφ ιδρύθηκε στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο του 1931. Ο δημιουργός και μόνιμος διευθυντής του Θεάτρου Σεργκέϊ Βλαντιμίροβιτς Ομπρατσώφ έχει τιμηθεί με τον τίτλο του Καλλιτέχνη του Λαού της Σοβιετικής Ένωσης και οι κούκλες του άψογα κατασκευασμένες και άρτια επιμελημένες εντυπωσίασαν και διασκέδασαν για δεκαετίες παιδιά και μεγάλους. Σήμερα την Καλλιτεχνική Διεύθυνση έχει η κόρη του.

Από το 1939 το Κρατικό Θέατρο Ομπρατσώφ άρχισε να δίνει παραστάσεις για παιδιά και για ενήλικες με πρώτη το "Μαγικό Λυχνάρι του Αλαντίν".

Στα 76 χρόνια ύπαρξης του το Κρατικό Θέατρο Ομπρατσώφ έχει δώσει αναρίθμητες παραστάσεις (55.000, που σημαίνει 1 έως 2 παραστάσεις κάθε μέρα όλο το χρόνο... για όλα αυτά τα χρόνια), σε χώρες της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ασίας, Αραβικές κ.α. με ανεπανάληπτη επιτυχία.

Η τεχνική του Ομπρατσώφ συνίσταται στο να κάνει ανθρώπινες τις κούκλες χάρις στην εκπληκτική κατασκευή τους, τα ονειρεμένα κουστούμια, το μέγεθός τους αλλά και στο ότι παίζονται από ηθοποιούς (αυτό συνιστά παγκόσμια αποκλειστικότητα) οι οποίοι μιλούν την ελληνική γλώσσα, με αποτέλεσμα οι θεατές να αντιλαμβάνονται πλήρως τα δρώμενα επί σκηνής. Έτσι δημιουργείται ένας κόσμος γεμάτος ζωντάνια και αυθορμητισμό, όπου το φανταστικό εμπλέκεται με το πραγματικό.

Το ρεπερτόριο του κουκλοθέατρου Ομπρατσώφ περιλαμβάνει το παραμύθι, το λυρισμό, τη ποίηση, την παρωδία, τη σάτιρα...
Και όλα αυτά παρουσιάζονται στην Ελληνική Γλώσσα.