Μιούζικαλ το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

08.01.2008
Μπορεί μια τραγική ιστορία να γίνει μιούζικαλ; «Μπορεί», υποστηρίζει ο Ισπανός σκηνοθέτης Ραφαέλ Αλβέρο, ο οποίος ανέλαβε το τολμηρό εγχείρημα να ανεβάσει σε μορφή μιούζικαλ το περίφημο Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ.
Μπορεί μια τραγική ιστορία να γίνει μιούζικαλ;

«Μπορεί», υποστηρίζει ο Ισπανός σκηνοθέτης Ραφαέλ Αλβέρο, ο οποίος ανέλαβε το τολμηρό εγχείρημα να ανεβάσει σε μορφή μιούζικαλ το περίφημο 'Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ'.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία ζωής. Η Άννα Φρανκ έγραψε το ημερολόγιό της κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η ίδια και η οικογένειά της, Εβραίοι κυνηγημένοι, κρύβονταν σε μια σοφίτα του Άμστερνταμ προκειμένου να ξεφύγουν από τους ΝΑΖΙ.

Δυστυχώς τους πρόδωσαν με αποτέλεσμα να συλληφθούν το 1944. Η Άννα Φρανκ πέθανε τελικά σε στρατόπεδο συγκέντρωσης το 1945.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν διαβάσει το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ και έχουν πραγματικά συγκλονιστεί από τις περιπέτειες αλλά και τα πολύ έντονα συναισθήματα που προκύπτουν μέσα από τα προσωπικά αυτά κείμενα.

Αυτά τα συναισθήματα επιχειρεί τώρα ο Ισπανός σκηνοθέτης να τα εκφράσει μέσα από ένα μιούζικαλ το οποίο αναμένεται να ανέβει από τον ερχόμενο Φεβρουάριο σε θέατρο της Μαδρίτης.

Η πρωταγωνίστρια

Η παράσταση θα στηριχθεί από έναν δυναμικό θίασο, ενώ τον απαιτητικό ρόλο της Άννας Φρανκ θα ενσαρκώσει 13χρονη κοπέλα. Η νεαρή πρωταγωνίστρια μάλιστα επισκέφθηκε πρόσφατα τη σοφίτα-κρυψώνα της οικογένειας της Άννας Φρανκ στο Αμστερνταμ.

Ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε πως οι αντιδράσεις στο σχέδιό του είναι ανάμεικτες.

«Όταν πρωτοήλθα εδώ πολλοί είχαν τις αμφιβολίες τους σχετικά με το πώς κάποιος μπορεί να κάνει μιούζικαλ με μια τέτοια ιστορία», παραδέχτηκε ο ίδιος για να συμπληρώσει αμέσως μετά:

«Θέλουμε μέσα από τη μουσική να κάνουμε πιο κατανοητή την ιστορία».