1η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου

14.01.2008
Το Υπουργείο Πολιτισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) μάς προσκαλούν στην 1η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2008 στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO, στο Μαρούσι.

Με κεντρικό σύνθημα «Το διάβασμα είναι δικαίωμα κάθε παιδιού» η 1η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί τα παιδιά και του εφήβους στη μεγάλη, αποκλειστικά δική τους, βιβλιο-γιορτή! Μια μεγάλη βιβλιο-γιορτή αφιερωμένη αποκλειστικά στα παιδιά και στους εφήβους !

Με χιλιάδες βιβλία και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εργαστήρια, συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους, παιδικές παραστάσεις, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκθέσεις, και την Ολλανδία τιμώμενη χώρα, η Έκθεση μας υπόσχεται ένα τετραήμερο φεστιβάλ γεμάτο εκπλήξεις και δυνατές συγκινήσεις!

Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης, που διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ ) και το Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ), από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2008 στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO, στο Μαρούσι, θα πραγματοποιηθούν στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου.

Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ (τη Δευτέρα έως τις 4 το απόγευμα) και είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους 3.300 τ.μ. (σε σχεδιασμό Δ. Χαλκιόπουλου), που περιλαμβάνουν την «παιδική γωνιά» (350 τ.μ.), το «στέκι των εφήβων» (100 τ.μ.) το αμφιθέατρο εκδηλώσεων και προβολών κ.ά. οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν:

- Έκθεση παιδικών και εφηβικών βιβλίων
Χιλιάδες νέα και παλιότερα βιβλία από σημαντικούς έλληνες εκδότες

- Έκθεση παλιών παιχνιδιών από τη συλλογή του ΕΛΙΑ
Μια νοσταλγική περιπλάνηση με παλιά αγαπημένα παιγνίδια από τις δεκαετίες ‘30, ’40 και ‘50 και σπάνιες εκδόσεις της ίδιας περιόδου

- Το περίπτερο της τιμώμενης χώρας Ολλανδίας
με εξαιρετικές εκδόσεις και εργαστήρια από διάσημους Ολλανδούς εικονογράφους

- Έκθεση εικονογράφων «Dutch Treats»
Η πολυταξιδεμένη έκθεση «Dutch Treats» περιλαμβάνει 84 έργα 13 σύγχρονων Ολλανδών εικονογράφων. Αφού απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στη Νέα Υόρκη, τη Μασαχουσέτη αλλά και στην Ευρώπη η έκθεση θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα στο πλαίσιο της ΕΠΕΒ (σε διοργάνωση του Foundation for the Production and Translation of Dutch Literature)

- Προβολές ταινιών μικρού μήκους
Ταινίες από το πρόγραμμα Camera Zizanio του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

- 70 σχεδόν εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους
Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει: παιδικές παραστάσεις, συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εργαστήρια, εκθέσεις, με κεντρικό θέμα τη σχέση του βιβλίου με τις άλλες τέχνες (μουσική, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική, ζωγραφική, χορός)

- αλλά και για εκπαιδευτικούς και γονείς
Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν μια ημερίδα φιλαναγνωσίας με θέμα «Εγώ διαβάζω... εσύ;» ή να ενημερωθούν και να συζητήσουν πώς μπορεί να οργανωθεί μια Λέσχη Ανάγνωσης με έξυπνους και δοκιμασμένους τρόπους που θα μυήσουν τα παιδιά και τους εφήβους στο συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων.

- και μια συναυλία για όλους
Αφρικάνικα κρουστά και μουσικές από όλο τον κόσμο από τα «Κρουστά της Τάκη» την Κυριακή Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα



ΠΩΣ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ:
Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αττικής Helexpo Palace
Λεωφ. Κηφισίας 39, 151 23 - ΜΑΡΟΥΣΙ Αθήνα

ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ &ΗΣΑΠ: «Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ»
Από εκεί το ΕΚΕΒΙ θα διαθέτει ένα μικρό λεωφορείο που θα μεταφέρει τους επισκέπτες με τακτικά δρομολόγια και στάση στο parking του Ολυμπιακού Σταδίου, προς και από το κτήριο της Έκθεσης.

Πληροφορίες: www.childrensbookfair.gr
Ανοικτή στο κοινό από 9.00 - 20.00 (τη Δευτέρα έως 16.00)
Διεύθυνση: Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αττικής Helexpo Palace
Λεωφ. Κηφισίας 39, 151 23 - ΜΑΡΟΥΣΙ Αθήνα.